Goud heeft last van stijgende USD

Je voelt en merkt aan alles dat de goudprijs hoger wil. Maar op dit moment ondervindt het edelmetaal wat last van de stijgende USD, die traditioneel de rally wat onder druk zet. Volgens analisten zullen heel wat beleggers de komende weken de koers van de USD in de gaten houden, omdat ze nu eenmaal zo geconditioneerd zijn.

De goudprijzen sloten de week immers lager af, en gaven bijna alle indrukwekkende winsten van woensdag terug. De juni Comex goudfutures noteerden rond de 1338 USD. Door de stijgende USD namen heel wat beleggers, die zich gepositioneerd hadden voor een stijgende goudkoers, een deel van hun bullish posities terug.

Eerder had de goudprijs een hoogtepunt bereikt van 1356 USD per ounce, en de rally van de olieprijzen deed daar vast en zeker goed aan. Ook de geopolitieke risico’s van de afgelopen weken heeft de goudprijs deugd gedaan.

We hebben hier al verschillende keren gezegd dat de koers van de USD niet per se een domper op de feestvreugde hoeft te zetten. Je moet ook weten dat wij als eurobeleggers ook profiteren wanneer de USD stijgt ten opzichte van de EUR. Wij als eurobeleggers hebben hier dus ook baat bij.

Daarom is het een feit dat wanneer de USD stijgt ten opzichte van de EUR, wij daar ook van profiteren. Je moet dus niet te veel rekening houden met de USD om de fundamentele waarde van de goudprijs te berekenen. Daar spelen andere factoren een rol.

Vergeet ook de zilverprijs niet. Die heeft een prachtige technische set-up. Een uitbraak is daar zeker te verwachten.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999