Goud gaat verdrievoudigen!

Ben je klaar voor een heel wilde rit? Dat is althans wat je mag verwachten volgens Christopher Wood. Hij is een van de hoofdanalisten van researchbureau CLSA. Na de Brexit en de problemen met de Britse vastgoedfondsen zit het goud (en ook het zilver) in een enorm sterke stierenmarkt. We gaan nu de vorige hoogtepunten van goud in euro (40.000 EUR per kilo) en zilver (600 EUR per kilo) testen.

Maar volgens deze analist moet het beste nog komen, want we kijken aan tegen een verdrievoudiging van de goudprijs!

Sinds het begin van 2016 is de goudprijs met bijna 25% gestegen, en door de grote risico’s die er in de wereldeconomie zitten zal het goud nog verder blijven presteren. Wood blijft resoluut een positieve kijk hebben op het edelmetaal, en in een nieuwe researchnota die hij gisteren verspreidde onder zijn klanten, spreekt hij zelfs van een ultiem koersdoel voor goud van maar liefst 4200 USD per ounce!

Volgens hem is er één beslissende factor die ervoor zal zorgen dat de edelmetaalprijzen zo hoog zullen gaan: de centrale banken. De meeste centrale banken, de Fed op kop, zullen de onconventionele monetaire maatregelen niet zomaar ongestraft kunnen beëindigen. Ze moeten dus de balans blijven oppompen. Zulke beleidsmaatregelen zullen er uiteindelijk voor zorgen dat het vertrouwen in de centrale banken verloren gaat. En heel belangrijk, dat het papiergeld helemaal waardeloos wordt. Zodra die gebeurt, zullen we terugkeren naar een fysieke goudstandaard, waardoor goud een bijzonder waardevol actief wordt en de prijs helemaal door het dak zal gaan.

De goudmijnen zullen ook profiteren volgens Wood. Deze aandelen noteren op dezelfde niveaus als in 2002 en het is volgens hem een manier om met leverage in te spelen op een stijging van de goudprijs.

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]