Goud gaat het jaar sterk afsluiten

De goudmarkt is ondertussen een beetje gestabiliseerd en het gele metaal lijkt klaar te staan voor een comeback. Het jaar zal op die manier op een sterke noot afgesloten worden. Dat blijkt uit een verklaring van een bull die al een hele tijd meegaat.

Deze analist zegt op Seeking Alpha dat hij een sterk einde van het jaar verwacht. Goud is inderdaad gestabiliseerd sinds het begin van september, en wordt vooral gedreven door een hernieuwde zwakte van de Amerikaanse dollar.

Een sterk teken dat goud klaar staat voor een turnaround is de extreem negatieve positionering van de markt. Dat beperkt mogelijk bijkomende verkoopdruk wanneer de Amerikaanse rentevoeten opnieuw de hoogte ingaan.

Volgens het laatste COTR-rapport dat wordt voorzien door de CFTC waren geldbeheerders netto short op het goud, voor maar liefst 213 ton. Dit is maar liefst de 12e opeenvolgende week waarin de speculanten netto short waren op het goud.

Hoe moet het nu verder tot het einde van het jaar? Deze analist verwacht een speculatieve normalisering tegen het einde van het jaar. Dat zal een van de belangrijkste drivers zijn die tegen het einde van het jaar de goudprijzen hoger kunnen duwen.

De short trade op goud is op dit moment overbevolkt. Hierdoor wordt het zeer moeilijk om op een periode van 6 maanden een winst te boeken. De neerwaartse druk op de goudprijzen die afkomstig is van steeds hogere speculatieve verkopen is dus beperkt.

Een beperkt neerwaarts potentieel met een aantrekkelijk opwaarts potentieel: dat zien we hier heel graag. Zilver is zelfs fundamenteel gezien nog veel aantrekkelijker. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999