Goud en zilver klaar voor rebound?

Goud en zilver hebben het knap lastig. Dat heeft te maken met de sterkte van de Amerikaanse dollar. Hoewel we het hier al verschillende keren gezegd hebben dat er niet per se een link is tussen deze activaklassen, blijft deze perceptie bijzonder sterk. Dat heeft er ook voor gezorgd dat goud en zilver dalen.

Goud bereikte het laagste punt in zes maanden tijd en zilver daalde naar het laagste niveau in zeven weken tijd. Maar wanneer we kijken naar de technische indicatoren, dan zien we een sterk oververkochte reactie. Op technische basis zijn beide edelmetalen klaar voor een herstel. De correctie naar boven toe kan zich de volgende dagen voltrekken.

Ook de sterke rally in de olieprijzen die we recent gezien hebben, is een indicatie dat de grondstoffensector is uitgebodemd. De betere dagen zitten er zeker aan te komen.

Er is heel wat ongerustheid dat de handelsoorlog die plaatsvindt tussen de belangrijkste economieën een negatieve impact zal hebben op de wereldwijde aandelenmarkten. Maar het probleem is dat beleggers nog steeds niet voldoende risicoavers zijn om echt in goud en zilver te gaan beleggen. Zoals we hier al schreven, is er nog steeds een goede dosis zelfgenoegzaamheid te bespeuren op de markten.

Opdat technisch gezien de goudmarkt kan herstellen, moet er serieuze reparatie aan de grafiek gebeuren. De volgende doelstelling naar boven toe is de doorbraak door de technische weerstand van 1286,80 USD per ounce. Wanneer de beren de overhand nemen, dan zullen zij een prijsniveau van 1251,90 USD moeten trotseren.

Laat u echter niet ontmoedigen en houd uw posities in het fysieke edelmetaal stevig aan. Op een bepaalde dag zult u daar heel blij mee zijn.

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]