Goud en dollar bewegen in tandem

Een van de dingen die je als goudbelegger moet weten, is dat er niet altijd een correlatie bestaat tussen de Amerikaanse dollar en de goudprijs. Beleggers redeneren immers al te vaak dat een stijgende dollar een dalende goudprijs veroorzaakt, en vice versa. Dat is niet altijd waar.

De afgelopen dagen en weken zien we immers een interessante evolutie op de financiële markten.

De goudprijs en de dollar bewegen immers stilletjes in tandem de afgelopen trading sessies. In de afgelopen vijftien jaar heeft goud de beste prestaties neergezet wanneer de dollar stijgt. Het is dus zeker niet zo dat een dalende dollar positief is voor goud!

Dat gebeurde precies op het einde van 2005 en begin 2006.

Goud ging toen hoger tot de maand mei, terwijl de dollar daalde en opnieuw eind 2008. Het is nog te vroeg om te vertellen wat er later zal gebeuren, maar het is best mogelijk dat een flight to safety beweging ervoor zal zorgen dat de dollar én de goudprijs samen hoger gaan. Heel wat kapitaal dat bevreesd is voor een presidentschap onder Trump zal immers naar deze twee activaklassen vloeien.

Interessante tijden dus voor beleggers in goud, en ook zilver.

Ook leuk is te onthouden dat beleggers in de eurozone dubbel profiteren: zowel de dollar als de goudprijs hoger betekent dat de goudprijs in euro meer waard wordt.

Om van een win-winsituatie te spreken!

Kijk vandaag nog eens rond in onze shop, en ontdek welke interessante opportuniteiten er zijn om in goud en zilver te beleggen.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]