Goud: een tegendraadse belegging voor 2018

Goud is een van de weinige beleggingen met een tegendraads potentieel voor 2018. Dat kunnen we onder andere afleiden van de prestaties van de goudmijnaandelen vorig jaar.

Als we eens terugblikken op wat de goudmijnaandelen hebben gepresteerd vorig jaar, dan was het uiteindelijk maar een mager beestje. Zij hebben het duidelijk minder goed gedaan dan het goud zelf. Dat betekent dat een serieuze rally zit aan te komen, waardoor er een terugkeer zou zijn naar het gemiddelde. De goudmijnaandelen waren duidelijk genegeerd en zelfs gehaat door iedereen. Dit jaar ziet de situatie er een beetje anders uit, want we zien dat de goudmijnaandelen een forse inhaalbeweging aan het maken zijn. Doorgaans lopen zij een beetje vooruit op de goudprijs zelf. Dat betekent dat we ook voor het goud nog mooie prestaties mogen verwachten de komende maanden.

Vergeet ook niet dat goud het bijzonder goed doet wanneer de markten fors naar beneden gaan, goud presteert niet op zijn best wanneer aandelen in een bullmarkt zitten zoals momenteel het geval is. Dat belooft voor het potentieel dat er nog zit aan te komen.

Goud werd in 2017 compleet genegeerd, en het ziet er naar uit dat we de situatie in 2016 opnieuw gaan beleven. Toen stegen de goudmijnaandelen bijzonder fors. Een belangrijke reden voor het feit dat goud opnieuw sterk zal presteren, ligt bij de aandelenmarkten.

Die zijn fors overgewaardeerd en het is best mogelijk dat we een sterke correctie zullen zien. Dat is goed nieuws voor goud en ook de goudmijnaandelen.

Er is bijzonder veel zelfgenoegzaamheid op de aandelenmarkten, en dat zou beleggers wel eens zuur kunnen opbreken.

Goud is de contraire belegging bij uitstek, en dat geldt nog meer voor goudmijnaandelen en voor zilver. Die beleggingen hebben misschien nog het grootste potentieel.

Dit is geen moment om goud in uw portefeuille de rug toe te keren, integendeel. Het is een moment om de blootstelling in de portefeuille zelfs nog meer te verhogen. U zal het zich tegen eind dit jaar niet beklagen.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999