Goud: de berenmarkt is achter de rug

De goud berenmarkt is volledig achter de rug. Dat betekent echter niet dat de goudprijs op korte termijn een rally zal kennen. Dat zegt de grootste bank ter wereld, die echter ook wijst op enkele neerwaartse risico’s op korte termijn.

Op korte termijn zien we meer risico op een daling van de goudprijs, en dat heeft dan waarschijnlijk te maken met een daling tot de technische steun op 1275 USD per ounce. Ik geloof echter niet dat de goudprijs opnieuw in een berenmarkt terecht zal komen, zegt ICBC manager Marcus Garvey in een nota die afgelopen dinsdag werd gepubliceerd.

De grootste risicofactor voor de goudprijzen zal een verbetering zijn van het sentiment op de aandelenbeurzen. Dat heeft onder andere te maken met de Fed die een adempauze inlast en voorlopig geen renteverhogingen meer zal doorvoeren.

De sterke herstelbeweging van risicovolle activa in Q1 heeft de onmiddellijke aantrekkingskracht van goud verminderd.

Maar op langere termijn is het bijzonder waarschijnlijk dat de goudprijs zal blijven herstellen. De overvloedige liquiditeit op de markten zal ervoor zorgen dat de edelmetalen een toevluchtsoord worden voor beleggers in de toekomst.

Het is ongelooflijk hoeveel geld er op de markten is. Dat moet allemaal een weg vinden. Voorlopig zijn de aandelenmarkten hiervan de grote begunstigden geweest, maar in de toekomst wordt het steeds waarschijnlijker dat de goud- en zilvermarkten aankijken tegen een van de grootste bullmarkets aller tijden.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.