Goud breekt door steunlijn

Goud ging tijdens de handelssessie van vorige nacht door het steunniveau van 1320 USD per ounce. De traders bouwden immers long posities af in afwachting van het tweedaagse Federal Open Market Committee die vandaag van start gaat. Hoewel een renteverhoging van de Fed niet op stapel staat in september, zullen de traders ongetwijfeld uitkijken naar signalen over wanneer de Fed haar balans gaat beginnen af te bouwen.

De dollar is terrein blijven winnen tegenover de yen, die nog altijd de belangrijkste munt blijft voor wat betreft de richting van het goud.

President Trump zal ook een toespraak houden op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en naar verwachting zal hij Noord-Korea vernoemen in zijn speech. Hierdoor kan de spanning met Noord-Korea verder oplopen.

Het feit is wel dat het technische plaatje voor goud de afgelopen weken opnieuw afgebrokkeld is. Een belangrijke oorzaak hiervan zijn de beresterke aandelenmarkten. Als je kijkt naar de prestaties die de Dow Jones en de S&P500 de afgelopen dagen weer hebben neergezet, dan is dat zonder twijfel indrukwekkend te noemen. Hierdoor gaan beleggers zich veel meer gaan richten op de activa die volgens hen de beste vooruitzichten hebben, en zoals zo vaak volgt het sentiment de prijs.

Na enkele bijzondere sterke weken voor het goud zitten we dus enigszins opnieuw bij af. De goudmijnaandelen noteren de afgelopen dagen ook weer zwakker. Laat het je echter niet van de wijs brengen en stop op lange termijn geld in goud en zilver dat je buiten de traditionele financiële systemen wil houden. Op die manier bouw je immers een spaarpotje op waar jij de volledige controle over behoudt en waar niemand zaken mee heeft.

[xyz-ihs snippet=”goud”]