Goud blijft veerkrachtig

Goud bleef vorige week redelijk veerkrachtig, en dat in een omgeving van hogere USD-koersen en een hawkish FOMC-meeting. Dat zou kunnen betekenen dat het edelmetaal opnieuw kan schitteren. Dat blijkt althans uit de mening van verschillende analisten.

Goud heeft vorige week voor de derde keer op rij een winst neergezet. Dat is een belangrijke turnaround ten opzichte van een turbulente zomer. De Comex futures noteerden voor het laatst rond de 1231 USD per ounce. Eerder die week werd een hoogtepunt opgetekend van 1237 USD per ounce.

Goud staat momenteel op een belangrijk technisch keerpunt en dat blijkt uit een recente analyse van Jonathan Butler bij Mitsubishi. De grafieken op korte termijn tonen aan dat we in de buurt noteren van het 100-daagse glijdende gemiddelde.

Dat is een zeer goede set-up voor de goudprijs deze week. Indien we een stevige basis kunnen aanstampen boven het 100-daagse gemiddelde, dan ziet het er behoorlijk goed uit. De volgende halte is dan immers 1250 USD per ounce en we kunnen er zelfs boven gaan dan.

Het 100-daagse gemiddelde is in het verleden telkens al een belangrijke barrière gebleken voor de goudprijs. Bepaalde analisten spreken zich nu al behoorlijk bullish uit indien het gele metaal kan postvatten boven de 1230 USD per ounce.

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.