Goud blijft goed op koers

Op dinsdag ging de goudprijs (de futures voor juni) even onder de 1700 usd per ounce. Maar toch ging de goudprijs tegen het einde van de dag hoger, en sloot hij af op het hoogste peil van de dag. Ook op woensdagochtend zagen we iets hogere goudprijzen, en opvallend was dat er weer een grote verkoper opdook. Hierdoor ging de goudprijs weer een beetje lager, net name 10 dollar, op bijna 4000 contracten.

Dat is zowat hetzelfde patroon als we de afgelopen zeven handelsdagen hebben gezien. Een grote verkoper dumpt dan blijkbaar contracten in een al bij al vrij illiquide markt.

Het goede nieuws is dat het goud uiteindelijk een belangrijke steunlijn heeft aangehouden, maar het slechte nieuws is dat het patroon niet zo heel stevig is en zou kunnen doorbreken naar beneden toe. Heel wat algoritmes of kwantitatieve traders volgen zulke patronen, en daarom zou het een zelfvoedend patroon kunnen worden.

Ook de zilverprijs is dinsdag aanzienlijk kunnen herstellen nadat het begin van de handelsdag lager was gegaan. Zilver bevindt zich nu ongeveer op de weerstandslijn, met name 15,40 dollar per ounce voor de juli futures.

Indien zilver erin slaagt om naar boven toe uit te breken, kunnen we een stijging richting 16 dollar verwachten. Wanneer deze weerstandslijn echter niet met succes naar boven toe wordt doorbroken, dan is het best mogelijk dat dit patroon zich omkeert en dat we opnieuw lager gaan. Zilver is zich met andere woorden aan het voorbereiden op een grote beweging.

Wij blijven resoluut positief gestemd voor goud, zilver en platina. Die zitten allemaal in bijzonder interessante patronen en kunnen in beide richtingen uitbreken. De consolidatie kan echter nog een hele tijd duren.

Ondertussen blijven we op dezelfde nagel kloppen: zorg voor een gespreide instap in deze edelmetalen, en koop enkel en alleen fysiek. Zo elimineert u het tegenpartijrisico, een zeer belangrijke risicofactor in deze onzekere tijden!