Goud bereikt absoluut record in euro – nieuwe highs volgen!

Dit is het moment waarop zoveel goudbeleggers hebben gewacht: de goudprijs heeft in euro een absoluut record aangetikt! De ontwaarding van munten zoals de euro en dollar en Japanse yen laat zich duidelijk voelen op de markten. Volgens sommige analisten is het een kwestie van tijd voor de goudprijs nieuwe hoogtepunten aantikt in euro.

Het is een duidelijk teken dat de goudprijs in euro zo hoog staat. Obligaties brengen toch niets meer op. Wanneer we kijken naar de Duitse 10-jarige obligatie, dan krijgen we een rente van minus 40 basispunten op dit moment. Ondertussen biedt de Japanse overheidsobligatie op dezelfde looptijd een negatieve yield van drie basispunten.

Goud is dan ook duidelijk een aantrekkelijk alternatief geworden voor dit vastrentende staatspapier. Een belangrijk voordeel van goud is dan het geen tegenpartijrisico inhoudt.

De ontwaarding van de munten gaat volop verder. De Amerikaanse schatkist heeft nu ook aangegeven dat beleggers in aandelen mogelijk een belastingvoordeel krijgen. Dat is ongehoord.

Het is een kwestie van tijd voor de goudprijs zijn historisch hoogtepunt bereikt in Amerikaanse dollar, met name iets boven de 1900. Dan zal je ook de zilverprijs fors zien stijgen, en dat in alle munten.

Ook andere edelmetalen zijn bijzonder goedkoop.

De allergoedkoopste is zonder twijfel platina, dat al vele jaren minder goed presteert, maar de komende tijd mogelijk zou kunnen uitbreken.

Dit is zeker in de gaten te houden!