Goldman weet het niet meer!

De analisten bij Goldman zijn blijkbaar erg wispelturig en draaien zoals de wind. Vorige woensdag zeiden ze nog dat het goud een belangrijke technische weerstand doorbroken had, en dat het tijd was geworden om long te gaan op de goudprijs.

Nu het goud eens eventjes corrigeert, draait de analist van Goldman die verantwoordelijk is voor het goud blijkbaar alweer z’n kar. Erg standvastig zijn ze blijkbaar niet daar:

As we maintain our view of rising US rates and hence lower gold prices with a 3-month target of $1100/toz and 12-month target of $1000/toz, we are recommending shorting gold through a GSCI-style rolling index. Ironically, gold has a negative yield and such a short would create a positive carry in a world concerned about negative interest rates that made gold rise in the first place. While we acknowledge that fears around systemic risks can push prices higher in the near term, we see such risks not offsetting the potential gain given how extreme pricing has become and the heavy data reporting period in coming weeks that will likely show that the while economic growth has slowed, it is not collapsing to the point to justify such extreme pricing across assets.

Het komt er kort gezegd op neer dat Goldman zegt dat de scherpe stijging van de goudprijzen de afgelopen week voor het grootste deel het gevolg is geweest van systemische risico’s, met name in de banksector, aangezien de goudprijzen sterk gecorreleerd zijn met aandelen uit de banksector en andere graadmeters van systemische risico’s. Volgens Goldman is deze angst echter serieus overtrokken en kunnen de Europese banken volgens Goldman putten uit de nood financieringsfaciliteiten die in 2012 op punt werden gesteld.

We herinneren aan dat Goldman nog erg bullish was op de banken in november vorig jaar, toen ‘long Amerikaanse banken’ een van de top 5 trades is van de 6 grote trades van 2016.

In feite vertelt Goldman nu dat het tijd is om short te gaan op het goud. Veel moeten we ons niet aantrekken van Goldman, want het is bekend dat ze vaak het in de praktijk het tegenovergestelde doen van wat ze hun eigen klanten aanraden.

Het is wel grappig om te zien hoe bij Goldman het sentiment de goudprijs volgt. Standvastige beleggers die de verdiensten van het goud goed begrijpen, kunnen dergelijk clownesk advies echter met een gerust hart negeren…

Bron: Zerohedge

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]