Forse stijging van inflatie in de VS

De Amerikanen kijken aan tegen een forse stijging van de inflatie in hun land. Die gaat zelfs de spuigaten uit. Ze houden er dus best rekening mee wanneer ze hun uitstappen plannen voor het volgende driving season. De prijzen van de benzine in het land zijn sterk aan het toenemen, en de voorspellingen zijn dat deze nog verder zullen toenemen.

Het nationale gemiddelde voor een gallon benzine bedroeg op 13 februari jongstleden 2,27 dollar. Dat is maar liefst 58 cent hoger dan het niveau dat we een jaar geleden aantikten.

De schuldige? Die moet je niet ver zoeken: de forse stijging van de olieprijzen! De olieprijs bereikte immers een laagtepunt van ongeveer 26 dollar per vat in februari 2016. De prijs van ruwe olie ging maar liefst 112% hoger tot de periode van januari 2017 en bereikte een hoogtepunt van 55 dollar per vat.

De trigger voor de hogere prijzen ligt voor de hand: raffinaderijen in de Verenigde Staten bereiden zich voor op de seizoenswissel naar een schonere benzine. De prijsstijgingen zullen gedeeltelijk te wijten zijn aan de duurdere mix van benzine die vereist wordt door het Environmental Production Agency en de Clean Air Act.

De Amerikanen zullen het serieus voelen in hun portefeuille. En de bescherming ligt voor de hand: goud! De toenemende inflatieniveaus, die voor een deel in de hand worden gewerkt door hogere energieprijzen, zijn een bullish factor voor de goudmarkt. De levenskost gaat fors omhoog, dat moet je nu eenmaal niet ontkennen. De inflatie laat zich ook gevoelen in andere domeinen van de economie. De hogere prijzen voor huurgelden van appartementen en homes dragen daar ook toe bij. Looninflatie begint te stijgen door de krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers moeten hogere lonen aanbieden om werknemers aan te trekken en te behouden.

Na vele jaren van deflatie gaan we nu de andere kant op: we gaan een inflatiecyclus tegemoet! Er is maar één manier waarop we dit kunnen indekken: met edelmetalen zoals goud en zilver. Houd je cashposities dus klaar indien de prijzen eens stevig zouden gaan zakken, want dan kan je pas echt buitenkansjes doen!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999