Bo Polny: goud- en zilverprijzen gaan exploderen

Een van de wildste voorspellingen rond de goud- en zilverprijs die we de afgelopen tijd al gelezen hebben, komt van Bo Polny. Deze analist meent dat er zich net een uitbraak heeft voorgedaan in de zilverprijs, en dat de prijzen in de volgende 72 dagen gaan exploderen met maar liefst 300%!

Uiteraard zijn deze koersvoorspellingen wel met een korreltje zout te nemen. Bovendien gaat de goudprijs volgens hem ook enorm exploderen, tot maar liefst 2000 dollar per ounce. En dat tegen mei, het is een bijna ongelooflijke aanname.

Maar is het mogelijk? Uiteraard kan het. Maar daarvoor moeten er zeer erge dingen gebeuren op de financiële markten. We denken dan bijvoorbeeld aan het plotse faillissement van een volledig land, of wat Jim Rogers een ‘currency event’ zou noemen. Dit is een plotse devaluatie van een bepaalde munt, in een wanhopige poging van een bepaald land om de munt helemaal waardeloos te maken.

Zulke zaken zijn in het verleden al wel eens voorgevallen, maar vooral dan in het Verre Oosten en ook in Latijns-Amerika. Maar wie zegt dat het bij ons ook niet kan gebeuren? Alles is mogelijk. De eurozone staat op losse schroeven, de problematiek van de zogenaamde debt ceiling (het schuldplafond) in de Verenigde Staten kan ook op elk moment weer losbarsten… er zijn meer dan genoeg risico’s.

Maar het belangrijkste risico is een volledige loskoppeling tussen de ‘papieren’ goudprijs en de fysieke goudprijs. We hebben al gezien dat deze verhouding volledig los is gekomen van de economische en financiële werkelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer er massaal goud werd gekocht in het Verre Oosten, ging de papieren goudprijs een stuk lager. Het is aannemelijk dat dit gebeurt door de manipulatie van futures op de markten, en dat door speculanten die de prijs lager willen duwen om dan zelf fysiek goud aan lagere prijzen op te pikken.

Doorgewinterde goudbeleggers zien dit spelletje wel in en profiteren zoveel mogelijk van lagere prijzen. Een goudprijs van 2000 dollar tegen mei lijkt ons héél sterk, maar profiteer er gewoon van zodra de prijzen zakken, om meer goud en zilver te kunnen inslaan!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999