Europa wil goud dat van buiten EU komt confisqueren!

Wie zegt dat goud geen politieke rol meer te spelen heeft, dwaalt duidelijk. Want in het zog van de importbeperkingen op goud in China en de Gutt-operatie in India, wil de Europese Commissie voorstellen om de controles op goud- en cashtransfers die komen van buiten de EU veel strenger te maken. Dat willen ze doen onder het mom van het tegengaan van terrorisme, na de aanslagen op de kerstmarkt in Berlijn.

Yeah right, dat geloof je toch zelf niet?! China is al begonnen met een de facto importbeperking van goud, en in India willen ze zelfs het cashsysteem vernietigen door grote biljetten uit roulatie te nemen. Daar zijn er duidelijke tekenen dat op een heel vileine manier, de overheid er alles aan probeert te doen om goud voor beleggingsdoeleinden onmogelijk te maken. Het hele verhaal stond uitgebreid te lezen op de bekende site Zerohedge.

De aanslag op de kerstmarkt in Duitsland was voor de Europese Commissie blijkbaar de ultieme trigger om een confiscatie van goud door te voeren. Het is onderdeel van een EU actieplan tegen de financiering van terrorisme. Onder het nieuwe voorstel kunnen douanebeambten in de Europese Unie de controles op cash en pre-paid kaarten fors versterken. Het ergste is nog dat de autoriteiten ook in staat zullen zijn om cash of edelmetalen die ‘verdachte’ individuen die de EU binnenkomen, in beslag kunnen nemen.

Dit bovenop een maatregel die al geldt, namelijk dat mensen die meer dan 10.000 EUR cash bij hebben, dit al moeten aangeven.

We vinden dit een bijzonder gevaarlijke en betreurenswaardige reactie van de EU, en blijven dit uiteraard verder opvolgen voor u. Gelukkig is goud erg mobiel en kan je er veel kanten mee uit!

Bekijk onze webshop voor de mooiste gouden en zilveren munten.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999