Er is nog waarde in de goudmarkt

Er is nog steeds veel waarde in de goudmarkt, want op dit moment staan de prijzen op een hoogtepunt sinds vier maanden. Volgens de beheerder van de derde grootste beleggingsfirma in Noord-Amerika die gedekt is door fysiek goud, is het nog steeds een goed moment om te kopen.

Die opmerking maakte John Ciampaglia, CEO van Sprott Asset Management (SAM) in een interview met Kitco News. Hij denkt dat de stijging van 12% die we vorig jaar hebben gezien op de goudmarkt de aanzet is van een grotere beweging op langere termijn. Hij voegde er nog aan toe dat beleggers goud als een belangrijke diversificatie in de portefeuille beginnen te beschouwen.

Indien je mensen zou vragen hoe goud de afgelopen jaren heeft gepresteerd, dan zouden ze hoogstwaarschijnlijk antwoorden dat goud niet zo heel veel heeft gedaan. Hij gelooft echter wel dat de markt erg constructief is, en dat het een voorzichtige en conservatieve keuze is om wat goudblootstelling in de portefeuille op te nemen. Het is immers een zeer goede manier om de portefeuille te diversifiëren en te beschermen tegen allerhande risico’s.

Ook wij bij Goudhub geloven dat goud een van de belangrijkste manieren is om de portefeuille af te dekken tegen een aantal risico’s. Inflatierisico is er een van, maar nog veel belangrijker is het feit dat goud ook een bescherming is tegen geopolitieke risico’s en muntontwaarding.

Ondanks al het gepraat van de centrale banken worden er nog steeds enorme hoeveelheden geld in het systeem gepompt. Het spreekt voor zich dat dit een zekere inflatie en ook muntontwaarding in het systeem brengt. Ook kunnen beleggers in goud en zilver er zeker van zijn dat hun belegging buiten het banksysteem blijft. Dit is misschien nog wel het belangrijkste argument om in goud en zilver te gaan beleggen.

De voorwaarde is dan uiteraard wel dat je je goud en zilver opslaat buiten het banksysteem, want anders ben je er ook aan voor de moeite. Het is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat er niemand met zijn grijpgrage vingers aan je edelmetaal komt, want anders heeft het niets uitgehaald.

Beleg dus zeker in goud en zilver, maar doe het altijd in fysieke vorm en zeker buiten het banksysteem.

[xyz-ihs snippet=”goud”]