Enorme rally voor zilver?

Momenteel speelt het zeldzaamste edelmetaal rhodium de pannen van het dak. Sinds het begin van dit jaar staan we al op een winst van +35% YTD. Dat is enorm indrukwekkend. Rhodium gaat zo snel zo sterk omhoog omdat er een tekort is en het gebruikt wordt in de productie van katalysatoren.

Maar andere edelmetalen zijn toch net iets zwakker. Zo beweegt zilver voorlopig in een bandbreedte en wacht het blijkbaar op het uitbreken van goud om beslissend hoger te gaan.

Maar volgens Todd Horwitz hebben we het laatste nog niet gezien van zilver. Meer nog, we staan mogelijk voor een explosieve rally opwaarts.

Er zijn wel enkele voorwaarden opdat dit sterke momentum zou kunnen worden aangehouden. Het witte edelmetaal moet daarvoor eerst uitbreken uit zijn huidige bandbreedte.

Je ziet immers heel duidelijk dat de belangrijkste actie bij de edelmetalen zich vooral bij goud heeft afgespeeld. Momenteel zien we niet zoveel vuurwerk bij zilver, dat toch achterop blijft.

Maar op een bepaald moment zal zilver het stokje overnemen, en dan zullen we echt vuurwerk gaan zien. Maar eerst moet die prijs zoals gezegd uit die bepaalde bandbreedte gaan uitbreken.

Daarna zal het ook duidelijk worden dat de shorts geen reden meer hebben om de prijs naar beneden te duwen. Op dat moment zullen ze hun posities immers gaan coveren of terugdraaien, en dan staan we klaar voor een wel heel forse uitbraak…