Een krachtig herstel in amper 5 dagen!

In onze vorige nieuwsbrief speculeerden we dat de dalingen voor zilver en goud hun einde naderden. [Link naar onze nieuwsbrief van 04 oktober]

Dat bleek correct, de laagste zilverprijs van de correctie in euro, zagen we één dag later op 5 oktober.

Nu, op het moment van schrijven, heeft de zilverprijs in euro meer dan de helft van de daling sinds midden augustus goedgemaakt.

De fysieke goud- en zilvermarkt in Shanghai heeft ook haar deuren weer geopend.
Bij de herstart zagen we meteen een opmerkelijke uitstroom: meer dan 100 ton “echt” zilver verdween deze week per saldo uit de kluizen. Een duidelijk signaal van de robuuste vraag naar fysiek zilver in China!

Nu de prijs krachtig is opgeveerd vanaf een moment van “maximum bearishness”, kunnen we misschien de focus van de heel korte termijn weer verleggen naar de wat langere termijn.
(niemand kan immers de korte termijn steeds correct voorspellen, en dat is ook en vooral niet nodig om op lange termijn succesvol te zijn)

We vinden de zilvermarkt immers niet interessant omwille van de capriolen op de papieren markten op korte termijn, waarvan u de laatste weken een schoolvoorbeeld hebt kunnen zien, maar wel voor het potentieel op fundamentele basis.

Vorige week hebben we een uitgebreider rapport geschreven over deze fundamentele kijk op zilver. Al onze communicatie over zilver vindt plaats met deze fundamentele info als uitgangspunt…

Overweegt u om uw positie in fysiek zilver verder op te bouwen? Dat kan makkelijk wanneer u bent ingelogd op uw account bij Goud999Safe!