Een echte goudbullmarket: we zijn er nog niet

Hoewel de goudprijzen de afgelopen maanden en weken opnieuw in de lift zitten, is er nog heel wat nodig vooraleer we over een echte bullmarket kunnen spreken. Een echte stijging van meerdere honderden dollars is een noodzakelijkheid.

Het feit is dat goudbeleggers het gevoel moeten hebben dat ze in een bullmarket zitten alvorens ze edelmetalen gaan kopen. In die zin verschillen goud en zilver niet veel van een bullmarket in aandelen. Ook daar willen beleggers eerst bevestiging dat we wel degelijk hoger gaan. Vooralsnog is dat gevoel er nog niet.

Enkele mijnbouwaandelen anticiperen al wel op hogere goudprijzen. Vooral de best gerunde dan. Er is echter nog zeker geen gevoel van een algemene bullmarket bij de goudmijnaandelen. En zoals iedereen wel weet, zijn die bedrijven leidend voor een bullmarket in het goud.

Het sentiment is dus verbeterd, maar zeker nog niet van dien aard om echt wild enthousiast te gaan worden. Daar is wel wat meer voor nodig.

Hoe moet het nu verder? Een echte goud bullmarket zal waarschijnlijk pas van start gaan wanneer de aandelenmarkten een forse klap krijgen. De vraag is natuurlijk pas wanneer dat gebeurt.

Een forse correctie zal nog wel even op zich laten wachten. Het goede nieuws is dat je op die manier goud en zilver kan accumuleren tegen lagere prijzen. Het opbouwen van gemiddelde prijzen is een ideale strategie om geld mee te verdienen.

Ook voor goud en zilver is dat een fantastische strategie. Profiteer ervan en sla dus aan deze lage prijzen nog genoeg in.