Druckenmiller zit fors in goud!

Goud wordt steeds meer aanvaard door de grote jongens in de financiële industrie. Terwijl de mainstream pers in Nederland en België nog z’n uiterste best doet om goud weg te zetten als een barbaars reliek, geven de beleggers die in het verleden enorme winsten hebben gemaakt, goud wel alle krediet.

Het gele metaal heeft immers net bijzonder positieve geluiden gekregen van twee enorm belangrijke figuren in de financiële wereld en economie: namelijk miljardair Stanley Druckenmiller, en Myron Scholes, een econoom die de Nobelprijs heeft gewonnen en vooral bekend staat om z’n waarderingsmodel voor opties.

Druckenmiller heeft een van de allerbeste track records in de beleggingsindustrie. Van 1986 tot 2010 behaalde hij immers gemiddelde jaarlijkse returns van 30%. Dat is zeker niet iets om op neer te kijken. Afgelopen dinsdag herbevestigde Druckenmiller zijn interesse in het goud op de Sohn Investment Conference in New York.

Voor Druckenmiller is het momenteel bijzonder gevaarlijk en precair om nog belegd te zijn op de aandelenmarkten. Hogere waarderingen, drie bijkomende jaren van onproductieve bedrijfsvoering, de kwantitatieve versoepeling die op z’n grenzen botst en enorme drang om geld bij te lenen zorgen er allemaal voor dat de stierenmarkt zichzelf aan het uitputten is, gaf hij aan op die conferentie.

Druckenmiller gaf ook zwaar af op het gelddrukbeleid van de Fed dat gevoerd werd in de afgelopen decennia. Op basis van de meeste objectieve maatstaven, zitten we in de langste periode ooit van excessief soepel monetair beleid. Zijn advies is dus heel duidelijk: maak dat je wegkomt uit de aandelenmarkten! De recente volatiliteit op de markten heeft Druckenmiller nog veel zenuwachtiger gemaakt.

Dat Druckenmiller niet zomaar iets zegt, wordt wel duidelijk omdat hij een fors deel van het vermogen van z’n fonds in goud heeft belegd. Sommige beleggers beschouwen het als een metaal, wij beschouwen het als een munt, en het blijft onze grootste valuta-allocatie, zei hij heel duidelijk.

Waarvan akte…

Als dergelijke grote jongens in goud beginnen te gaan, dan is het heel duidelijk wat u moet doen: vergroot uw goudpositie op een aanzienlijke manier!

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]