Doug Casey is bijzonder negatief

Doug Casey is een bekend figuur in beleggersland. Hij maakte niet alleen fortuin met goud en zilver in de jaren 70, hij groeide ook uit tot een van de grootste kenners van de grondstoffenmarkten in het algemeen.

Het is geweten dat Casey niet meteen positief is gestemd voor de wereldeconomie. Hij waarschuwt al een hele tijd dat het huidige systeem niet meer duurzaam en houdbaar is en daarom de volgende jaren kan en zal inklappen. Dergelijke voorspellingen zijn natuurlijk niet leuk om te horen, maar beleggers houden er maar best rekening mee.

Er zijn grote structurele problemen in de Verenigde Staten en over de hele wereld. Dat kan structurele koersdalingen veroorzaken op de aandelenmarkten. Volgens Casey is een van de grootste problemen waarmee beleggers geconfronteerd worden, de centrale bank. Dat vertelde Casey tijdens een interview aan Kitco News, in het licht van de Vancouver Investment Conference.

Ondanks al de uitspraken over tapering en de afbouw van de opkoopprogramma’s in de VS en Europa blijven de centrale banken elke maand biljoenen in het systeem pompen. Iedereen weet dat een dergelijke situatie onmogelijk kan blijven duren.

Casey wijst erop dat in tegenstelling tot in de jaren 70, toen het geld naar de retailbeleggers stroomde, het nu allemaal naar de kapitaalmarkten stroomt. Het is allemaal papieren geld, dat op een bepaald moment allemaal zal opdrogen. Wanneer dat gebeurt, zullen er heel veel mensen worden geconfronteerd met een onprettig ontwaken.

Een uitlokkende factor voor een marktcorrectie zou het ploffen van zeepbellen op de aandelenmarkten zijn, vooral op de blockchain en cannabis domeinen. Een meer dramatisch element zou bijvoorbeeld een grote geopolitieke schok zijn. “Het is best mogelijk dat dit uitdraait op Wereldoorlog III”, liet Casey zich ontvallen.

En hij heeft het niet alleen over wat Trump en de gekke leider in Noord-Korea aan het doen zijn. Volgens hem zijn er nog genoeg andere factoren die roet in het eten kunnen strooien.

Onze vraag is dan ook duidelijk: kan u het zich permitteren om geen goud en zilver in portefeuille te nemen?

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999