Deze bank verwacht hogere goudprijzen

Momenteel zijn de goudprijzen lichtjes hoger gegaan, maar een overtuigende doorbraak door de 1300 USD per ounce zit nog niet meteen in de kaarten. Momenteel zijn de aandelenmarkten nog altijd gunstig gestemd, en dat zorgt er ook voor dat de goud- en zilverbeleggingen op dit moment nog minder populair zijn dan aandelen.

Maar RBC Capital Markets is vrij positief gestemd voor de goudprijs. Hoewel het allemaal vrij langzaam gaat, gaan de prijzen volgens deze bank wel stilletjes aan gaan stijgen.

In een rapport zegt Christopher Louney, de grondstoffenstrateeg van de bank, dat beleggers het onverwachte moeten verwachten en hoewel het volgens hen niet lineair zal gaan, verwachten zij dat de goudprijzen een gematigd opwaarts traject zullen volgen in 2018.

Dat is geen toeval, want volgens de analist van de bank zullen politieke en geopolitieke risico’s de goudprijzen blijven aanvuren.

Ondanks enkele correcties zijn de goudprijzen dit jaar hoger gegaan. Na het laagste peil in vijf weken te hebben bereikt, zijn de goudfutures erin geslaagd om hoger te gaan, rond de 1251 USD per ounce.

Louney wees echter uit dat het momentum van de goudprijs niet zal uitkomen zonder neerwaartse druk. Er zijn immers nog enkele factoren die neerwaartse druk uitoefenen op de goudprijzen. Denken we bijvoorbeeld maar aan sterke aandelenkoersen, sterke dollar, en stijgende rentevoeten. Van die laatste factor hebben we immers wel aangetoond dat hij niet altijd klopt. Stijgende rentevoeten zijn zelfs goed voor de goudprijs.

Ondanks de verschillende factoren die negatiever zijn voor het goud, heeft Louney gezegd dat de bank zijn gemiddelde prijsvooruitzichten voor goud heeft opgetrokken. Nu bedraagt de gemiddelde prijsvoorspelling voor 2017 1253 USD per ounce, en 1303 USD in 2018.

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.