Credit Suisse verhoogt koersdoel tot 1350 USD

Goud had de beste week in ongeveer een maand. De prijzen van het gele metaal bleven stevig en koppig boven de 1240 USD en boekten een winst van 1,7%. Dat is zeker niet slecht, en het werd ook ingegeven door de meer dovish opmerkingen van Fed autoriteiten.

Vrijdag sprak New York Fed voorzitter William Dudley, en kondigde hij aan dat een geleidelijke benadering van toekomstige renteverhogingen moet worden overwogen. Hij denkt nog steeds dat de vooruitzichten voor de inflatie en de groei wijzen op neerwaartse risico’s.

Als we kijken naar de winstverwachtingen van de bedrijven, dan ziet dat er niet bijzonder gunstig uit. We kijken immers aan tegen het slechtste bedrijfsresultatenseizoen in een lange tijd. Strategen zoals Albert Edwards van SocGen verwachten zelfs een recessie in de Verenigde Staten, en dat zou de zaken alleen maar erger maken.

In deze omstandigheden blijft natuurlijk een ‘go to’ activa. Sommige beleggers doen inderdaad wat ze zeggen. CNBC publiceerde vorige week vrijdag een rapport dat aangaf dat een bepaalde trader meer dan 2 miljoen dollar had ingezet op een goudstijging van maar liefst 10% op een maand tijd. Deze trader kocht 10.000 juli 125-strike calls voor 2,29 USD. Dat is dus een bet dat tegen juli de GLD boven de 127,30 zal stijgen.

Dat laat ook analisten zoals Credit Suisse niet onbetuigd. De analisten van deze bank hebben hun gemiddelde prijs voor het goud dit jaar met 10% opgetrokken tot 1350 USD voor het eerste kwartaal van 2017. Ook de vooruitzichten  voor het zilver worden mooi opgetrokken. Voor het witte edelmetaal verwachten ze nu een stijging met 6% tot 16,26 USD en tot 16,5 USD voor 2017.

De bank vernoemde de bekende argumenten zoals de dalende reële rentevoeten, een meer dovish Fed, een zwakkere USD, voortdurende inflows in ETF’s, en de aanhoudende aankopen van de centrale banken als belangrijkste drivers.

Beleggers die willen investeren in goud, moeten wel goed beseffen dat een papieren belegging in ETF’s geen échte goudbelegging is. Er gaat niets boven het zelf opslaan van fysiek goud op een veilige plek. Papieren goud biedt niet de bescherming die je ervan verwacht wanneer het echt nodig zou zijn.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999