Credit Suisse: “Goud richting 2.700 dollar per ounce”

Goud lijkt even op adem te moeten komen na de flinke stijging afgelopen maanden. Het edelmetaal koerst tussen de 1.920 en 2.000 dollar per ounce de afgelopen twee weken.

Het nieuwe record dat begin deze maand neergezet werd wordt volgens een laatste rapport van Credit Suisse niet opnieuw getest voordat goud bepaald steunniveau opzoekt rond de 1.867 dollar per ounce.

Daarbij is het bij verdere zwakte mogelijk dat het edelmetaal richting 1.765 of potentieel zelfs 1.726 dollar per ounce daalt.

Echter, zodra die consolidatiefase voorbij is, is goud gereed om flink hoger te gaan, inclusief een stijging tot $2.700 dollar per ounce, aldus Credit Suisse.

Frank Holmes, CEO en CIO bij investeringsfirma U.S. Global Investors, is nog optimistischer en denkt de goudprijs in de volgende drie jaar de 4.000 dollar per ounce aan gaat doen.

Hij wees op de biljoenen dollars die nodig zijn, als stimulans om de Amerikaanse economie tijdens de coronaviruspandemie te doen opleven.

Holmes: “We’ve not seen this level where central banks are printing money at a zero interest rate. At zero interest rates, gold becomes a very, very attractive asset class”

Yung-yu Ma, CIO bij BMO Wealth Management in de VS, is het erover eens dat er veel factoren zijn die goud ondersteunen. Hij wijst echter op twee gebeurtenissen die de richting van de goudkoers kunnen veranderen.

Een daarvan is de ontwikkeling van een vaccin en de andere is de Amerikaanse verkiezingen in november, zo gaf hij maandag aan tegenover nieuwszender CNBC.

Volgens research provider Third Bridge Group zou de goudprijs kunnen dalen tot onder de 1.600 dollar per ounce na de verkiezingen. Volgend jaar kan het edelmetaal vervolgens haar stijgende lijn voortzetten.

In een nota vorige week geeft financiële gegevensleverancier Refinitiv echter aan dat de Amerikaanse politieke ontwikkelingen de financiële markten juist zo ernstig kunnen verstoren dat er een stijging van de goudprijs verwacht kan worden rond of na de verkiezingen.

Bronnen: Kitco, CNBC

Foto: Flickr