Correctie in goud, maar munten verkopen als zoete broodjes!

Na een bijzonder forse stijging over de jongste maanden, verliezen de edelmetalen een beetje stoom. Dat is ook niet verwonderlijk, want beleggers nemen wat winst. De trend voor het goud blijft echter onverminderd sterk, en zolang de 1200 USD grens standhoudt, is er echt weinig reden tot paniek.

Dat gedrag hoort volledig thuis binnen een stierenmarkt. Binnen een opgaande trend zijn de correcties hevig, en daarna is er een herstel. In een neerwaarts gerichte markt, een berenmarkt, zijn de bewegingen precies tegenovergesteld: daar zijn de heroplevingen fel, maar worden ze helaas altijd gevolgd door een nog snellere neergang.

Terwijl iedereen het maar heeft over de evolutie van de papieren goud- en zilverprijzen, verkopen fysieke bullion munten over de hele wereld blijkbaar echt als zoete broodjes. De muntenverkoop van de Amerikaanse US Mint steeg met maar liefst 12.000 ounce goudmunten en met 829.000 Amerikaanse Silver Eagles.

Op maandag verklaarde de Mint dat de weekverkopen van Silver Eagle zilvermunten deze week trouwens beperkt wordt tot 1.057.000 munten. Dit jaar is de verkoop van dergelijke munten trouwens al fenomenaal geweest. In 2016 scheert de verkoop van Amerikaanse Silver Eagles echte recordniveaus, en gingen er maar liefst 22.771.500 mooie blinkende exemplaren over de toonbank. Dat vertegenwoordigt een toename van maar liefst 37,4% in vergelijking met degene die werden verkocht in het recordjaar 2015.

Het is dus meer dan duidelijk: mainstream media verzwijgen de enorme verkoop van gouden en zilveren bullion munten, uit vrees dat de mensen wel eens ‘wakker’ zouden kunnen worden.

Terwijl iedereen lustig in obligaties blijft beleggen met een negatieve rente, zijn beleggers die echt goed geïnformeerd zijn al lang aan het beleggen in goud en zilver. Denk maar aan Soros, Jim Rogers en nog vele andere toppers die hun kennis en kunde al bewezen hebben in het verleden.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999