Commerzbank mikt op 18 USD zilver

De zilverprijs zit de jongste tijd in een heel mooie set-up. Het witte edelmetaal begint nu eindelijk wat tractie te krijgen. De goudprijs gaf het schot voor de boeg, en nu volgt zilver.

Bij de Duitsers van Commerzbank kijken ze ook optimistisch aan tegen het zilver. Zij denken immers dat de zilverprijs kan stijgen tot 18 USD per ounce tegen eind dit jaar, en in het zog van de goudprijs ook verder kan stijgen. Dat blijkt uit een outlook die donderdag door analisten werd vrijgegeven.

Het klimaat blijft voor het zilver dus behoorlijk positief. We zijn immers uitgebroken uit een zijwaarts evoluerende trend waarin het zilver sinds medio 2018 noteerde dat betekent dat er verder opwaarts potentieel is voor het goud.

Zowel zilver als goud zou moeten profiteren van de verwachte renteverlagingen door de ECB en Fed. Aangezien zilver aanzienlijk ondergewaardeerd is ten opzichte van het goud en andere edelmetalen, is er dus nog verder opwaarts potentieel.

Dat verklaart dus het koersdoel van 18 USD per ounce tegen het einde van het jaar. Als gevolg hiervan gaat de goud-zilver ratio naar 83 wat ruwweg overeenkomt met die aan het begin van het jaar.

Het meerjarige gemiddelde voor deze ratio bedraagt 63 wat betekent dat er nog een serieuze convergentie moet en zal volgen. Beleggers hebben dit goed begrepen want steken heel wat geld in zilver ETF’s zeggen de laatste outflows.