CIBC: “Goudprijs nog steeds richting 2.000 dollar”

De Canadese bank CIBC is van mening dat goud nog steeds richting de 2.000 dollar gaat, ook al heeft het op het moment moeite om te herstellen van de massale selloff van vorige week.

In een rapport afgelopen woensdag hebben grondstoffenanalisten van CIBC hun prijsverwachtingen voor goud en zilver bijgesteld.

Voor dit jaar ziet de Canadese bank een gemiddelde goudprijs van 1.925 dollar per ounce en een gemiddelde prijs van 2.100 dollar in 2022. De analisten merkten op dat hun herziening minder dan 10 procent bedraagt ten opzichte van hun vorige prognose.

“We expect demand for physical gold and silver will remain elevated, not only from traditional investors but also from a wider array of investors seeking a safe-haven option to hedge against market volatility”

De analisten voegden eraan toe dat, zelfs als de Federal Reserve het monetaire beleid begint aan te scherpen, ze beperkt zal zijn in mogelijkheden. De Amerikaanse overheid blijft immers massaal geld in de markt pompen.

Zelfs ten tijden van inflatie verwacht zij dat de centrale bank een voorzichtige aanpak zal hanteren bij het verkrappen van het monetaire beleid.

Daarnaast heeft de Amerikaanse president Joe Biden een bestedingsplan van liefst 6 biljoen dollar voorgesteld, dat in de komende tien jaar zal resulteren in jaarlijkse tekorten van meer dan 1,3 biljoen dollar.

Het is daarmee duidelijk dat fiscale stimuleringsmaatregelen van blijvende aard zijn, waardoor de Federal Reserve in een lastig parket komt.

Wat zilver betreft zal het edelmetaal niet alleen blijven profiteren van een lage rente maar ook de groeiende industriële vraag zal volgens CIBC een belangrijke steun bieden in de komende twee jaar.

CIBC ziet het edelmetaal gemiddeld voor het jaar rond de 28 dollar per ounce koersen, een daling ten opzichte van hun vorige raming op 29 dollar. De analisten handhaven een gemiddelde prijsverwachting voor 2022 van 31 dollar per ounce.

De bank geeft te kennen dat de groeiende vraag van de zonne-energiesector en de zich massaal ontwikkelende overgang naar groene energie de industriële vraag naar zilver flink zal laten toenemen.

Bron: Kitco

Foto: Flickr