Capital Economics : een bullmarket voor goud in 2019 en 2020

Goud noteert momenteel op het hoogste peil in maar liefst 5 maanden tijd. De laatste weken gaat het weer wat beter, en dat is uiteraard onder impuls van de sterke correctie die we gezien hebben op de aandelenmarkten.

Goud zit sinds december inderdaad in een overtuigende herstelfase. Een stierenmarkt zit er dus aan te komen. Althans, dat is wat Capital Economics onlangs vertelde in een 2019 outlook paper.

Momenteel noteert de goudprijs rond de 1267 USD per ounce. De target voor eind 2019 bedraagt 1300 USD per ounce, en tegen eind 2020 zouden we normaal gezien een target van 1400 USD moeten kunnen bereiken.

Volgens de analisten stond het laatste kwartaal in het teken van een turnaround voor de goudprijzen. Dat is een signaal dat we volgend jaar hogere goudprijzen mogen verwachten, maar slechts met een bescheiden 50 USD per ounce omdat we ook rekening houden met de recente rally.

De optimistische vooruitzichten van de analisten zijn ingegeven door de hernieuwde interesse van beleggers in het goudsegment. De analisten verwachten dat de Fed midden volgend jaar zal ophouden met het verstrakken van haar monetair beleid. De dramatische daling in de verwachtingen voor een Fed verstrakking de afgelopen zes weken is een zeer belangrijke factor geweest voor het herstel van de goudprijzen in de afgelopen periode.

Capital Economics gaat zelfs nog een stapje verder door te suggereren dat de Fed in 2020 de rentevoeten meer zal verlagen dan wat de markten op deze moment inprijzen. Dat zou de goudprijzen een sterke boost moeten geven.

In het algemeen zou de vraag naar veilige activa volgend jaar overeind moeten blijven. De ETF Holdings zullen naar verwachting stijgen tot boven de 80 miljoen ounce.

Met andere woorden, heel goeie vooruitzichten voor edelmetalen de komende twee jaar!