Bewijs: enorme fysieke vraag naar zilver

Zilver wordt steeds populairder als belegging. Beleggers zien dat de prijs een stuk lager ligt dan die van goud, en dat zilver ook de eigenschappen heeft van een industrieel metaal dat fluctueert in functie van de economie. Laat je dus niet kennen of misleiden op basis van de lagere prijzen die je betaalt voor papieren zilver.

Het beste bewijs voor de enorm sterke vraag naar fysiek zilver kwam er vorige week vrijdag. De premies voor Silver Eagles stegen op die dag op de groothandelsmarkt immers 0,65/ounce nadat bekend geraakte dat de US Mint zijn zogenaamde Authorised Purchasers (AP’s) had gezegd dat er geen zilveren Eagles meer te koop zouden worden aangeboden tot… 2017!

Het hoofd van de Trade Desk bij een van de grootste goud- en zilver retailers ter wereld gaf vrijdag aan dat hij een telefoontje had gekregen van de Mint dat het order dat ze geplaatst hadden die week niet zou kunnen worden uitgevoerd. De Mint gaf ook te kennen dat er geen munten meer te koop zou worden aangeboden, want dat ze moesten wachten tot januari, tot er weer munten beschikbaar zijn.

Het ziet er naar uit dat de Mint werd verrast door de sterke vraag naar deze zilveren munten, en dat ze niet kunnen voldoen aan de vraag. Dat heeft er toe geleid dat deze belangrijke groothandelaar de premies heeft opgetrokken op de munten. Ze verwachten immers dat het mogelijk is dat de markt voor fysiek zilver in de komende twee maanden aanzienlijk krapper zal worden. Dat zal zeker gebeuren indien de goudprijzen het niveau van 1200 USD per ounce en zilver die van 15 USD per ounce halen.

Beleggers in zilver moeten er vooral op letten dat ze munten kopen die op de markt algemeen aanvaard en herkend worden.

In onze shop is er alvast geen gebrek aan deze munten.

Kijk daarom eens rustig rond, er is vast een prachtige munt die ook jouw interesse kan wegdragen!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999