Beleggingsvraag naar goud blijft toenemen!

De beleggersvraag naar goud volgend jaar zal blijven toenemen. Dat blijkt alvast uit een rapport van vooraanstaande analisten. De financiële en economische omstandigheden achter de opmerkelijke interesse van westerse vermogensbeheerders blijven immers behoorlijk stevig.

Het rapport getiteld Precious Metals Investment Focus 2016/17 zegt dat de beleggingen in goud en zilver volgend jaar zullen blijven groeien. Het rapport is geschreven door vooraanstaande analisten op hun vakgebied. De prijs van zilver, platina en palladium zal waarschijnlijk sneller stijgen, zegt de research, aangezien dit speculatieve edelmetalen zijn die een aantrekkelijke relatieve waarde bieden ten opzichte van goud. Ook hebben zij gezonde fundamentals.

Ook belangrijk is dat we ons moeten klaar houden voor een aanhoudend klimaat van negatieve rentevoeten. En dat beginnen beleggers te beseffen. Centrale banken weten enerzijds wel dat deze situatie niet kan blijven duren, maar anderzijds hebben ze weinig opties. De hoge schuldenniveaus overal ter wereld leiden ertoe dat er gewoon geen andere keuze is dan de rentevoeten op deze niveaus te laten. Hierdoor is het sentiment van beleggers helemaal omgeslagen. De opportuniteitskost die vroeger verbonden was aan het aanhouden van goud is helemaal verdwenen. Vroeger kreeg je op de centen die je belegd had in goud geen rente, maar dat is een argument dat vandaag niet meer geldig is, omdat je zelfs negatieve rentevoeten moet betalen indien je je geld aanhoudt op een rekening.

En ook moet je weten dat er een klasse beleggers is die nog helemaal niet belegt in goud. Het zijn bijvoorbeeld de mensen die zwaar in de goudmarkt zaten tussen 2009 en 2011. Momenteel zitten deze mensen niet in de markt, of toch in veel mindere mate. Als deze beleggers terugkeren naar de markt, dan mogen we ons opmaken  voor vuurwerk!

Beleggers in edelmetalen hebben dus heel mooie vooruitzichten. Profiteer ervan, want deze rit moet zelfs nog beginnen. Fysiek goud en zilver zijn wel de absolute voorwaarden, beleg niet in goud en zilver via trackers of ETF’s! Alleen het echte spul is goed genoeg.

Kijk daarom rond in onze shop en we vertellen je graag alles over deze beleggingsvorm!

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.