Beleggers bewaren goud thuis

We hebben onlangs een zeer interessant bericht gelezen over mensen die in het VK hun goud steeds meer thuis bewaren. Wanneer er een grote meltdown komt in het systeem, dan is het al bekend dat beleggers hun centen in goud en zilver stoppen. Historisch gezien stijgt de prijs van edelmetalen wanneer die van aandelen zakken.

Een aantal experts waarschuwt ervoor dat goudstaven kopen om ze thuis te bewaren ‘onzin’ is. Ze zeggen dat beleggers en spaarders die hun geld willen vrijwaren, veel beter in goud beleggingsfondsen kunnen beleggen.

Dat is een vreemde redenering. Want wat is precies de achterliggende reden waarom je goud koopt? Precies toch om zelf iets in handen te hebben, toch?

Hargreaves Lansdown, de grootste fondsenwinkel van het VK, heeft de afgelopen weken een bijzonder stevige toename gezien van het aantal beleggers dat goudfondsen aankoopt. De Royal Mint heeft bovendien in het VK een nieuwe dienstverlening op punt gesteld waarmee het mogelijk wordt om goudstaven aan te kopen voor persoonlijke pensioenplannen.

We gaan hier niet per se gaan beweren dat je goud thuis moet bewaren, maar we willen wel waarschuwen voor beleggingen in goud via fondsen, trackers en andere beursgenoteerde effecten. Het gebruiksgemak van deze producten ligt erg hoog, maar het probleem is dat je niet altijd weet wat er inzit, en bovendien moet je je daarna nog eens door ellenlange teksten en prospectussen gaan worstelen. Dat geeft niet veel vertrouwen, want beleggers in goud willen toch gewoon hun goud in eigen handen houden.

Bij goud- en zilverbeleggingen is er maar één credo: houd het simpel. Het simpel houden betekent ook dat je zoveel mogelijk mensen die tussen jou en je belegging staan, moet elimineren. Daarom is het logisch dat je beleggingen in goud en zilver uitsluitend in fysieke vorm aanhoudt.

In onze goudshop hebben we een bijzonder rijke keuze aan goud- en zilvermunten. Op die manier wordt het wel erg gemakkelijk om in goud en zilver te beleggen, en dat aan de beste prijzen!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999