Bank of America Merrill Lynch voorzichtig voor goud in 2017

Het is verrassend hoe snel het sentiment kan veranderen op een periode van amper vijf maanden tijd. Bank of America Merrill Lynch heeft aangegeven dat de analisten van de bank ‘voorzichtig’ zijn voor de goudprijs in 2017.

Woensdag, tijdens zijn presentatie op de BoAML 2017 Year Ahead persconferentie, gaf Francisco Blanch, hoofd van grondstoffen- en derivatenhandel, aan dat een sterkere Amerikaanse dollar en hogere obligatierentevoeten twee belangrijke factoren zijn die het gele metaal in de loop van volgend jaar lager zullen sturen.

In de bijgewerkte vooruitzichten, gaf Bank of America Merrill Lynch aan dat de goudprijs naar verwachting tegen medio 2017 rond de 1200 dollar zal noteren. Dat impliceert volgens de analisten van de bank dat het opwaarts potentieel groter is. De vooruitzichten van de bank liggen sterk in de buurt van de huidige prijs van 1177,50 USD per ounce.

In de presentatie zei Blanch dat over het algemeen, hogere rentevoeten een mogelijk toxische cocktail kunnen vormen voor de toekomst. En dat voor het volledige grondstoffencomplex.

Hogere rentevoeten zijn volgens hem een slechte zaak voor reële activa. Zeker wanneer de rentecurve zou afvlakken, is dat geen goeie zaak.

Blanch heeft zijn kar wel serieus gekeerd ten opzichte van vijf maanden geleden. Toen zei de bank immers dat de goudprijs 1500 USD per ounce zou kunnen bereiken. De bank verhoogde de vooruitzichten voor 2017 in juli, toen de prijzen het hoogste peil in 13 maanden bereikten na de uitkomst van het Brexit referendum.

Dit toont allemaal aan dat analisten van banken het ook allemaal niet precies meer weten. De belangrijkste conclusie die we kunnen trekken, is dat ze allemaal veel te veel op korte termijn kijken naar de prijzen. Bovendien is het ook zo dat het sentiment de prijs volgt. Wanneer de prijzen laag zijn, zijn analisten negatiever gestemd dan wanneer de prijzen hoog zijn.

Net het omgekeerde dus van wat je zou moeten doen. Laat het niet aan je hart komen en accumuleer goud en zilver aan deze aantrekkelijke prijzen! Je zal er op lange termijn zeker je voordeel mee doen.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999