Bank of America: “goud stijgt boven de 1.300 dollar”

Goldman Sachs is van mening dat goud de komende drie maanden richting de 1.250 dollar per troy ounce zal gaan en over een jaar op de 1.325 dollar zal staan. Ook Bank of America Merrill Lynch voorspelt een hogere goudprijs.

Voor Goldman Sachs liggen de gereviseerde drie-, zes- en twaalf maandelijkse prognoses gemiddeld 100 dollar lager in vergelijking met vorige voorspellingen. Dat heeft voornamelijk te maken met de zwakkere goudprijs sinds medio april.

Goldman Sachs: “There are already signs that gold fundamentals are starting to change with the dollar weakening over the past week, Chinese and Indian gold purchases rebounding, and Turkish central-bank holdings stabilizing. From here, we continue to expect gradually higher gold prices on the back of renewed EM demand”

De bank voorspelt een geleidelijk hogere koers voor het edelmetaal. Voor de komende drie maanden de 1.250 dollar, over zes maanden een prijs van 1.300 dollar en over een jaar een prijs van 1.325 dollar. Eerder lagen die voorspellingen op respectievelijk 1.350 dollar, 1.375 dollar en 1.450 dollar per troy ounce.

Ook Francisco Blanch, hoofd wereldwijde grondstoffen- en derivatenresearch bij BoAML, liet weten dat hij denkt dat het edelmetaal in 2019 gemiddeld de 1.350 dollar per ounce aan zal doen.

Blanch: “We’re still pretty constructive longer term on gold. In the short run, the effects of strong dollar, higher rates dominate. But in the long run, a huge U.S. government budget deficit is pretty positive for gold”

Die waarschuwing over de problemen met de Amerikaanse begroting is er een die ook miljardair en hedgefondsmanager Ray Dalio al uit gaf. Deze maand voorspelde hij dat de Amerikaanse economie binnen nu en twee jaar een recessie zal kennen. De dollar zal daarop reageren middels een flinke daling, wegens de overmatige geldcreatie door de Amerikaanse overheid.

Het Congressional Budget Office heeft voorspeld dat de belastingverlagingen van de Amerikaanse overheid, in combinatie met nieuwe federale uitgaven, het begrotingstekort in 2020 uit laat komen op liefst 1 biljoen dollar.

Bronnen: Bloomberg, Kitco

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999