Argumenten voor een zilver outperformance

De goud-zilver ratio is onlangs gedaald naar ongeveer 72 tegen 1. Dat is het laagste niveau in meer dan een jaar tijd. Normaal gezien bedraagt de ratio ongeveer 40 tegen 1 of zelfs nog iets lager. Het ziet er naar uit dat de ratio verder zal corrigeren naar het gemiddelde toe, waarbij de goudprijzen hun opwaartse trend zullen verderzetten. In de korte termijn ziet het er immers naar uit dat we richting 1300 USD zullen evolueren. De zilverprijs daarentegen zal waarschijnlijk nog sterker stijgen, waarbij er een mooie kans is dat de psychologische drempel van 20 dollar wordt bereikt en we zelfs naar 21 of 22 USD per ounce gaan, waar er wel meer weerstand is op de grafiek.

Goud en zilver hebben allebei een stevige boost gekregen door de lagere dollarkoers. Zilver is wel een industrieel metaal dat gevoeliger is voor de evolutie van de economie.

Wat weinig mensen echter weten, is hoe belangrijk China is voor de evolutie van het zilver. Dat land had gedurende een periode van maar liefst 2000 jaar een zilverstandaard in plaats van een goudstandaard. Het land heeft dus een affiniteit met zilver die veel westerse analisten totaal hebben genegeerd. Terwijl China heel hard zijn best doet om zijn risico’s weg te diversifiëren uit de Amerikaanse dollar en dollar instrumenten, richtten ze zich eerst op goud, daarna euro’s, en vervolgens op zilver.

China vertoonde immers al interesse in het zilver aangezien de China Construction Bank Corp. in maart de eerste Chinese bank werd die deelnam in de Londense zilverpricing fixing. Ook heel wat specialisten menen dat de Chinese interesse de zilverprijs een verder duwtje in de rug zou kunnen geven. Een analist van Commodities Watch zag opwaarts potentieel voor het metaal tot ten minste 21 USD per ounce. Dat biedt nog een mooi potentieel.

Kortom, de toekomst voor zilver en voor beleggers in dit metaal ziet er meer dan goed uit. Beleggers kunnen het potentieel best op een veilige manier bespelen aan de hand van zilveren munten. De Philarmonikers zijn daarbij het uitgelezen instrument, en waarom niet ineens een monsterbox van 500 stuks!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999