Amerikaanse Mint verkoopt enorm veel goud in 2021

Het was het slechtste jaar voor goud in vijf jaar qua prestaties, maar dat neemt niet weg dat de fysieke vraag naar edelmetaal enorm sterk was.

Uit de jongste verkoopcijfers van de U.S. Mint die op maandag werden vrijgegeven blijkt dat de vraag naar fysiek goud het hoogste niveau sinds 2009 bereikte.

De U.S. Mint zei dat het in 2021 meer dan 1,25 miljoen ounces goud heeft verkocht in verschillende denominaties van haar American Eagle gouden munten, een stijging van meer dan 48% ten opzichte van vorig jaar.

Volgens de verkoopgegevens was de drukste maand van de Munt vorig jaar in januari, toen het 220.500 ounces goud verkocht.

Een andere memorabele maand voor de Munt was juni, toen er 182.000 ounces goud werden verkocht, omdat de goudprijzen in die maand met meer dan $100 daalden toen de Federal Reserve aangaf dat zij overwoog haar maandelijkse obligatieaankopen voor het eind van het jaar te verminderen.

Ook augustus was een drukke maand voor de Munt: er werd 136.000 ounces goud verkocht.

Begin augustus beleefde de goudmarkt een flash crash, waardoor de prijzen meer dan 4% daalden en een nieuw dieptepunt voor het jaar bereikten. Beleggers kochten echter snel in op de dip onder $1.700 per ounce.

Je ziet dat er een verschil is tussen wat je hoort op de markt en wat er effectief gebeurt!

Bron: Kitco