ABN Amro voorspelt wederom hogere goudprijs

Georgette Boele, grondstoffenspecialist bij ABN Amro, gaf een update voor haar goudprognoses. Zij ziet goud nu nog verder stijgen dan eerder voorspelt door een tekort aan goud en een grotere vraag.

Het zou voor het eerst sinds 5 jaar zijn dat de vraag het aanbod overstijgt, aldus Boele in de “Precious Metals Watch” dat door de bank wordt uitgegeven. Daarop zal de prijs naar 1.400 dollar per ounce gaan, aldus Boele.

Toch ziet Boele niet direct een bijzonder stevige vraag naar het fysieke edelmetaal wegens het vooruitzicht van de verschillende renteverhogingen in de VS.

Maar wat volgens de voorspellingen van de bank uiteindelijk zal gebeuren is dat vooral de wereldwijde vraag naar goud toe zal gaan nemen, voornamelijk wegens de grotere vraag door juweliers.

Boele:

Meanwhile, we expect global jewellery demand to pick up in line with the overall improvement in the global economy and in gold demand centres in particular

In de oude voorspellingen zag ABN Amro voor maart 2017 een goudprijs van 1.150 dollar per troy ounce. Dat is nu hoger gezet naar 1.230 dollar.

De huidige spotprijs staat op het moment op iets minder dan 1.250 dollar per ounce.

Na maart zou de goudprijs volgens de oude voorspellingen terug gaan naar 1.100 dollar per ounce voor heel 2017 (alle kwartalen).

In de nieuwe voorspellingen zien we echter een geleidelijke stijging, van 1.230 in juni naar 1.275 in september om vervolgens de 1.300 dollar per troy ounce aan te doen in december 2017.

Vooral voor 2018 voorspelde ABN eerder een stijging van de goudprijs, van 1.100 dollar per ounce aan het begin van 2018 naar 1.300 aan het einde van 2018.

In haar nieuwe vooruitblik voorspelt de bank een kleinere stijging, maar wel een hogere goudprijs. Van 1.300 aan het begin van 2018 naar 1.400 dollar per ounce aan het einde van 2018.

Zilver-, platina- en palladiumprijzen werden door het ABN-team niet opnieuw bijgesteld.

Bronnen: ABN Amro, ABN Amro (oud)

Foto: Flickr

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999