Fed 51 keer gehackt in vier jaar!

Nadat bekend werd dat de centrale bank van Bangladesh 81 miljoen dollar verloor aan hackers, is de aandacht verschoven naar andere centrale banken. Zijn zij wel goed genoeg beschermd tegen hackers?

Reuters vroeg in het kader van transparantieregels informatie op over cyberveiligheid bij de Fed. Wat ze ontdekten was erg verontrustend.

Tussen 2011 en 2015 werd de Amerikaanse centrale bank maar liefst 51 keer gehackt!

En dan spreken we enkel en alleen over het filiaal in Washington! De Fed heeft nog 12 andere regionale filialen. Het werkelijke aantal computerinbraken ligt dus nog veel hoger.

De pogingen om in te breken op de systemen van de Fed is enorm. Het cybersecurity-team van de bank kan de meeste van die pogingen tegenhouden.

Indien hackers gevaarlijke code kunnen installeren dan wordt die ook meestal verwijderd zonder gevolgen. Maar in 51 gevallen kregen hackers effectief toegang.

De hackers zijn een amalgaam van buitenlandse overheden, andere (financiële) instellingen, cyberactivisten, etc.

Die zouden vooral uit zijn op informatie, maar het kan niet uitgesloten worden dat ook transacties gemanipuleerd zijn.

Het is niet zo geruststellend om te weten dat op de computers waarmee de Fed miljarden dollars aan obligaties koopt virussen werden aangetroffen.

Gestolen informatie kan ook gebruikt worden om met voorkennis beurstransacties uit te voeren.

Een vraag die ook rijst is of er informatie van burgers gestolen werd. Zo werd recent zelfs informatie van de koninklijke familie van Qatar gestolen toen hun centrale bank werd gehackt.

En begin 2014 werden er van 21 miljoen Amerikanen gegevens gestolen tijdens een hack bij de Amerikaanse overheid.

Het idee dat je geld en je gegevens bij de bank veilig zijn is dus allesbehalve waar.

Waarom zou je je spaarcenten dan nog toevertrouwen aan de bank? Voor de nulrente die je op je spaargeld krijgt?

De argumenten tegen goud zijn nu evengoed van toepassing op je spaarrekening: het levert geen rendement op en het is moeilijk om het op een veilige manier te bewaren.

Aan u om te besluiten wat veiliger is: fysiek goud, of enkele nulletjes en eentjes op computers die constant gehackt worden…

Bron: ZH
Foto: Publiek domein

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]