2018 wordt een goed jaar voor goud

Er zijn twijfels in de markt dat de Fed de rentevoeten in de VS zal optrekken. Veel belang wordt er blijkbaar niet gehecht aan de beleidsmakers.

Dat alles zorgt ervoor dat analisten vrij bullish zijn voor de goudprijzen volgend jaar. Het feit dat er misschien geen renteverhoging komt, is echter niet de enige factor die beleggers positief gestemd maakt voor goudprijzen.

Zo vermelden zij ook dat er weer geopolitieke opflakkeringen kunnen komen, dat de fysieke vraag in belangrijke landen zoals India en China weer toeneemt, en dat beleggers zich in steeds grotere mate zullen indekken tegen een correctie op de aandelenmarkten.

De beren van de andere kant zeggen dat de Amerikaanse economie voldoende sterk zal blijven, zodat de beleidsmakers uiteindelijk toch de rentevoeten zullen optrekken.

Phil Flynn, senior analist bij Price Futures Group, denkt dat 2018 een goed jaar wordt voor goud, en dat het gele metaal zal outperformen. Bart Melek, hoofd grondstoffenstrategie van TD Securities, zei aan Kitco News dat goud zal profiteren van een Fed die bijzonder omzichtig zal omspringen met het verstrakken van het monetair beleid.

De analisten van TD Securities denken dan weer dat de goudprijs volgend jaar gemiddeld 1313 USD per ounce zal noteren, in vergelijking met een verwachte prijs van 1257 USD per ounce voor 2017. TSD denkt dat de goudprijs in 2018.

De nieuwe benoeming aan het hoofd van de Fed, met name Jerome Powell, die door Trump is aangesteld, zal het monetair beleid in grote lijnen toepassen zoals Janet Yellen.

Het ziet er dus naar uit dat 2018 wel eens een mooi jaar kan worden voor goud! Doe er uw voordeel mee en vergeet zeker ook ‘kleine broer’ zilver niet!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]