10.000 USD goud? Zeker!

Wanneer je enkele jaren geleden voorspeld zou hebben dat cryptocurrencies zoals de Bitcoin en andere gemakkelijk tienduizenden dollar zouden noteren, dan had iedereen je uitgelachen. En toch is het precies dat wat er gebeurde.

Voorlopig maakt bijna niemand die voorspelling over goud en zilver. Zoals we gisteren al schreven op deze pagina’s, volgt de prijs het sentiment. Daarom is het beleggerspubliek bijzonder negatief over goud en zilver.

Maar het tij kan snel keren. Het is voldoende dat er een forse ‘zwarte zwaan’ opduikt die de situatie helemaal doet omkeren. Op dat moment gaan beleggers beseffen dat goud en zilver in feite de enige edelmetalen zijn waarin met een gerust hart kan worden belegd, en die niet afhankelijk zijn van het tegenpartijrisico zoals zovele andere activa.

Byron King, de hoofdredacteur van de Gold Speculator, een blad van Jim Rickards, stak onlangs zijn nek uit en beweerde dat goud naar 10.000 USD per ounce zal klimmen. Uiteraard zal dat uitgelokt worden door een specifieke trigger: de ineenstorting van het moderne valutasysteem zoals we dat vandaag kennen. In het scenario dat King schetst, zouden de centrale banken opnieuw hun toevlucht nemen tot een systeem dat gedekt is door goud.

Indien je de wereldwijde geldhoeveelheid wil afdekken door goud, laten we zeggen voor 40%, dan moet de goudprijs 10.000 USD per ounce noteren opdat de rekening zou kloppen. En dat is dan nog maar in het geval dat de geldhoeveelheid door 40% goud wordt gedekt, aldus King.

De thesis van King heeft dus volop te maken met de ondergang van het moderne fiatmuntstelsel.

Byron merkte ook op dat de goudmijnaandelen aan de huidige waarderingen veel interessanter zijn dan twee jaar geleden, en dat de mijnbouwbedrijven vandaag veel betere cijfers en slimmere geologen kunnen voorleggen. Volgens hem zitten we duidelijk in een opwaartse cyclus voor het goud, hoewel de markt dit helemaal niet zo aanvoelt.

Wie zich dus wil voorbereiden op een potentieel catastrofaal event, kan niet om goud en zilver heen. Dit zijn en blijven de enige activa die uw portefeuille en vermogen tegen een implosie van het systeem.

[xyz-ihs snippet=”promo”]