Zomerrally op komst voor goud en zilver?

Hoewel de markten al duidelijk rekening houden met een nieuwe renteverhoging deze woensdag (morgen dus) van de Fed, heeft de Amerikaanse centrale bank “veel redenen tot bezorgdheid”. Dat vertelt miljardair en investeerder Eric Sprott, oprichter en beheerder van Sprott Inc. Hij vertelde er nog bij dat goud en zilver het bijzonder goed zullen doen na deze bijzonder waarschijnlijke renteverhoging.

Het is immers best mogelijk dat we hier aankijken tegen een  zomerrally. Sprott vertelde dat hij geen schrik heeft voor een renteverhoging. Hij vertelde dat ze gericht mag komen. Hij ziet bovendien inflatie in heel wat domeinen.

Bovendien zal Sprott ook heel wat aandacht besteden aan het taalgebruik dat wordt gehanteerd tijdens de aankondiging op woensdag. Dat zal hints geven over de richting die wordt ingezet.

“Ik ben er behoorlijk zeker van dat zowel goud als zilver een renteverhoging zal overleven. En eerlijk gezegd, ik denk dat ze het erg goed zullen doen.”

De meest recente historische trend is ook aan de kant van Sprott, aangezien goud met maar liefst 10 tot 30% is gestegen tijdens vijf van de laatste zes renteverhogingen door de Fed. De macro-economische fundamentals spelen ook vast en zeker in het voordeel van de edelmetalen. Hierdoor kunnen zij nog eens een extra boost krijgen, gaf Sprott nog mee.

De macrofundamentals die zich nu afspelen in de wereld kunnen er ook voor zorgen dat mensen naar goud gaan kijken. Als je bijvoorbeeld een Braziliaan bent, en je ziet je munt in één week tijd met 5% dalen, dan ben je misschien beter af met goud. De zaken die zich momenteel voordoen in Turkije en Italië zijn niet van die aard dat ze geruststellend zijn. Heel wat gegevens rond de export lijken te suggereren dat de wereldeconomie aan het vertragen is. Hierdoor zouden de rentevoeten niet steeds naar boven geduwd worden.

Zilver staat nu boven het 50-daagse gemiddelde en de toekomst ziet er veelbelovend uit.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999