Zilver zet opmars verder

We hebben het hier al verschillende keren gezegd, en we blijven het zeggen : de zilverprijs staat voor een van de grootste prijsstijgingen uit z’n geschiedenis!

Gisteren, dinsdag, was het weer een beresterke dag voor het witte metaal. De koers klokte af op een winst van maar liefst 4% en bereikte de kaap van de 20 dollar per ounce. De zilverfutures gingen boven de 20,2 dollar per ounce.

Een commentaar van Frank Holmes, de CEO van US Global Investors, zegt het allemaal: “I like silver a lot”. And so do we!

Zilver doet het nu al meer dan twee weken beter dan goud. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste zijn beleggers vrij positief gestemd voor de markten en durven ze meer risico’s nemen. Ten tweede zien beleggers ook inflatie opdoemen aan de horizon. Zilver reageert zoals bekend forser op inflatieverwachtingen dan goud, en hierdoor stijgt goud relatief meer en sneller dan het gele metaal.

In historisch perspectief is zilver bijzonder goedkoop, en enorm ondergewaardeerd. De huidige koers is nog altijd een heel stuk onder de topkoersen van meer dan 50 dollar die lang geleden werden behaald. Gecorrigeerd na inflatie is zilver dus nog steeds een van de goedkoopste grondstoffen die er bestaan, en bovendien met een monetaire nuttigheid. In heel wat talen betekent ‘zilver’ immers hetzelfde als ‘geld’. Denken we maar aan het Frans (argent) en het Spaans (plata).

Mensen die de monetaire achtergrond van zilver dus niet kennen, zullen bijgevolg zeggen dat het een gewone grondstof is. Niets is minder waar. Zilver verdient dankzij deze eigenschappen een plekje in een goed gespreide (edelmetaal)portefeuille, waarbij de nadruk nog steeds op goud dient te liggen.

Bovendien zijn fysieke zilvermunten heel erg mooi en kan je er uren naar kijken. Kijk eens rond in onze winkel en ontdek bijvoorbeeld de mooie Philarmoniker munten.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999