Zilver met een knal hoger!

Zowel de Verenigde naties, als het IMF, manen de Centrale Banken wereldwijd aan om te stoppen met hun cyclus van renteverhogingen. (lees eventueel dit artikel van the Wall Street journal voor meer info)

De bezorgdheid over de gezondheid van de wereldeconomie neemt dus toe. Zoals dat traditioneel gebeurt bij beleidsmakers, zijn die zorgen nogal aan de late kant.

Ondanks de donderwolken, zagen we de laatste dagen toch een fikse rally in de prijzen van zowat alle activa…

Waarom stegen aandelen en obligaties, nu echt duidelijk wordt dat de economie steeds zwakker wordt?

De markten kijken vooruit en kunnen de minder nadelige financiële omstandigheden in de toekomst bijna ruiken. Meer liquiditeiten in de markt, staat meestal gelijk aan hogere activaprijzen, zelfs wanneer de echte wereld diep in de problemen zit.
Dat voelt misschien niet ok aan, maar zegt meteen veel over de staat van de financiële economie vandaag.

In elk geval: Ook de edelmetalen profiteerden en eindelijk sprong zilver er eens in positieve zin uit.

Wekenlang hebben we hier de positieve ontwikkelingen in de zilvermarkt neergepend, evenwel zonder dat de koers mee wou.

Op maandag kwam er nu ineens bijna 9% op één dag bij.


zilver in euro, bron grafiek www.goud999safe.com

Wat nu?

Als we echt kieskeurig mogen zijn, dan zien we niet heel graag bewegingen van 9% omhoog op één enkele dag. Het mag natuurlijk, maar onze voorkeur is de gestage weg omhoog.

De belangrijkste vraag blijft of de bodem er nu eindelijk staat. Die kans is natuurlijk weer groter geworden, er werden wat weerstanden op de prijsgrafiek doorbroken, dat is zondermeer positief.

Het beste scenario voor de komende dagen en weken? Klein tikje terug nu (terwijl we dit neerpennen zien we dat misschien al, zie grafiek) en dan verder omhoog…

Op lange termijn blijft de boodschap over de wereldeconomie bij monde van de VN duidelijk:
Onze economie kan geen normale rente meer aan zonder grote en nadelige gevolgen. Vorige week hebben we dit nog in het lang en het breed uitgeschreven in deze nieuwsbrief (hier).

Meer reden hebben wij niet nodig om een gezonde positie in fysiek edelmetaal aan te houden.

Fysiek goud kan je hier kopen en voor fysiek zilverkijk je best hier.

 

Tot binnenkort!Het goud999 team.
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com
P.S. U heeft het misschien al vernomen: De margeregeling voor zilveren munten in Duitsland gaat meer dan waarschijnlijk op de schop!

Dat is potentieel geen positieve ontwikkeling voor de verhandelbaarheid van zilveren munten in de toekomst. Het is nu nog slechts een aandachtspunt, maar toch van kortbij op te volgen!

Gelukkig zijn wij al enkele jaren voorbereid op dit scenario (want dit is plotseling, maar voor ons NIET onverwacht). Het is één van de redenen waarom we al enkele jaren DIT ZILVER naar voor schuiven als de meest interessante vorm van fysiek zilver.

Uw zilveren munten geheel of gedeeltelijk omruilen naar een grotere hoeveelheid zilver in Zürich?
Dat is meer dan ooit ernstig te overwegen… Niet verkopen dus, dat bedoelen we niet, maar omruilen naar zilver met een grotere verhandelbaarheid. Contacteer ons hier indien u daar interesse in heeft!!!