Zilver is de place to be in 2018

Volgens grondstoffenanalisten bij TD Securities zal zilver het edelmetaal zijn waar je volgend jaar moet in beleggen. De Canadese bank heeft immers net de Global Outlook voor 2018 bekendgemaakt. Daarin zegt zij dat de aanbeveling voor 2018 is om long in zilver te gaan met een prijsdoel van 20 USD per ounce. Dat is meer dan 17% winst ten opzichte van de huidige koersen.

De analisten zijn ook bullish voor de goudprijs in 2018, maar gelet op de volatiliteit van zilver, die uiteraard hoger is, zien zij meer potentieel in het witte edelmetaal.

Het underperformende zilver zal gaan blinken naarmate de goudprijs weer aantrekt, want de reële rentevoeten zijn nog steeds laag. De vraag blijft stevig overeind, het aanbod is beperkt en de volatiliteit is hoger.

Wanneer ze in de toekomst kijken, dan verwacht TD Securities dat de gemiddelde goudprijs in het eerste en tweede kwartaal van 2018 zowat 1300 USD zal bedragen en het derde en vierde kwartaal verwachten ze 1325 USD per ounce. Voor de zilverprijs verwacht de bank een gemiddelde prijs van 18,5 USD in het eerste en tweede kwartaal, en in het derde en vierde kwartaal zou de gemiddelde prijs stijgen tot 19,25 USD.

De zilverfutures voor december noteerden rond de 17,065 USD per ounce.

Zilver is een favoriet omdat een rally van de edelmetalen volgend jaar zal gedreven worden door een zwakkere USD en minder renteverhogingen door de Fed.

Op basis van de recente trend, waarbij de dot plot schattingen constant dalen en er bezorgdheid blijft dat hun modellen een verkeerde inschatting geven van de inflatie. De kans bestaat immers dat er de komende twaalf maanden minder dan verwacht renteverhogingen zullen komen. Minder dan vier dus…

Ook wij denken dat de zilverprijs kan gaan outperformen de komende twaalf maanden. Het is een volatiele belegging en meer een industrieel metaal dan de goudprijs, maar toch biedt het ook de kenmerken van een edelmetaalbelegging. Bovendien is het extreem goedkoop en ondergewaardeerd ten opzichte van andere grondstoffen.

De place to be in 2018? Zilver? Best mogelijk!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]