Zilver blinkt meer dan ooit

Zilver blinkt meer dan ooit. Althans, dat vinden beleggers in de meest verhandelde en populairste exchange traded funds. Het nieuws was vandaag op Bloomberg te lezen.

De holdings in ETF’s die gedekt zijn door zilver (of in theorie) stegen naar het hoogste peil in tien jaar. Dat blijkt uit gegevens die werden verzameld door Bloomberg. In het derde kwartaal investeerden beleggers maar liefst 625,5 miljoen Amerikaanse dollar in de iShares Silver Trust, en dat is meteen het hoogste cijfer sinds 2010 tonen de statistieken aan. iShares bezit meer dan de helft van de totale zilverholdings in ETF’s.

Zilver is dit jaar met maar liefst 39% gestegen. De stijgende goudprijs heeft er uiteraard voor gezorgd dat het zilver is kunnen mee stijgen. Bovendien heeft de Fed in de VS de rentevoeten ongewijzigd gelaten en hebben andere centrale banken in de wereld de stimulus laten toenemen om de groei te ondersteunen. Een verbeterende outlook voor de Amerikaanse economie en de Chinese maakindustrie heeft de zilverprijs ook deugd gedaan, aangezien industriële toepassingen goed zijn voor meer dan de helft van de vraag naar het edelmetaal.

Tim Evans, marktstrateeg bij Long Leaf Trading Group in Chicago vertelde aan Bloomberg dat aangezien zilver een industriële component heeft, het gunstiger reageert op dit soort nieuws dan goud. Het klopt dat goud eerder een belegging is die reageert op minder gunstig economisch nieuws.

Zilver verenigt alle kenmerken in zich om de volgende jaren een geweldige belegging te worden. Het is tastbaar, op lange termijn geweldig ondergewaardeerd, wordt verkocht in kleine eenheden zodat je het snel weer kan verkopen indien dat nodig zou zijn, en bovendien is het een mooie belegging.

Heb je de zilveren Philarmoniker munten die je nu kan kopen aan heel gunstige prijzen wel eens in je hand gehad? Eens je dat gedaan hebt, zal je overtuigd zijn van het nut van een zilveren belegging. Wegleggen en binnen enkele jaren nog eens naar de prijs kijken, en je zal zeker niet teleurgesteld zijn!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]