Wetsvoorstel in Kansas om goud en zilver wettig betaalmiddel te maken

Een wetsvoorstel in Kansas zou er voor kunnen zorgen dat goud en zilver als wettig betaalmiddel worden erkent. Mocht de wet er door komen zorgt het voor een volledige afschaffing van belasting op beide edelmetalen.

De wetgeving kan de weg vrijmaken om in Kansas goud en zilver te gebruiken in alledaagse transacties, een fundamentele stap om het monopolie op geld van de Federal Reserve te ondermijnen.

Ron Paul, voormalig presidentskandidaat van de Libertarische partij, zorgde dat de slogan “End the Fed” populair werd.

Het Amerikaanse Congres is echter nog lang niet daar om het afschaffen van de centrale bank te bespreken. Het kan er niet eens voor zorgen dat het de Fed een audit kan afdwingen.

Maar ook al kan de staat de centrale bank niet opheffen, er zijn wel stappen die de staten kunnen nemen om het monopolie op geld van de Federal Reserve te ondermijnen.

Dit door wetten aan te nemen die het gebruik van goud en zilver in dagelijkse transacties door het grote publiek aan te moedigen en te stimuleren.

Zo hebben beleidsveranderingen op staatsniveau, zoals de Kansas Legal Tender Act, de potentie om een brede impact te creëren en de basis te leggen om de monopoliemacht van de Fed over het monetaire systeem teniet te doen.

Een coalitie van vier Republikeinen introduceerde op 25 januari House Bill 2123 (HB2123). De wetgeving zou goud en zilver wettig betaalmiddel maken in de staat, en het erkennen als een ruilmiddel voor de betaling van schulden en belastingen.

In feite zouden goud en zilver als geld worden behandeld, waardoor het in Kansas op gelijke voet komt te staan met bankbiljetten van de Federal Reserve.

Kansas kan daarmee de vierde staat worden die goud en zilver als wettig betaalmiddel erkent. Utah liep voorop met de herinvoering van de grondwettelijke geldsoort in 2011. Wyoming en Oklahoma hebben zich sindsdien daarbij aangesloten.

Het aannemen van deze wet zou een barrière wegnemen om te investeren in goud en zilver. Het zou het ook praktischer maken om goud en zilver te gebruiken in alledaagse transacties, een fundamentele stap voor mensen om het monopolie van de Federal Reserve op geld te ondermijnen.

Bron: Zerohedge

Foto: Flickr