Vergeet de economie!

Heel wat beleggers proberen te kijken naar de status van de economie en baseren daar hun beleggingsbeslissingen op. Dat is echter vaak geen winnende strategie gebleken, om het voorzichtig uit te drukken. Het geldt niet alleen voor de aandelenmarkten, maar ook voor wie in goud en zilver belegt.

Er is immers geen link te vinden tussen het bbp en de prestaties van de aandelenmarkten en van goud. Meer nog, je kan zelfs fantastische beleggingsresultaten halen zonder ooit rekening te houden met deze factor. Het is zelfs voor de meest succesvolle beleggers ter wereld nooit een issue geweest.

De meeste mensen luisteren naar macro-economen, die schitterende theorieën hebben over economische data, vooruitzichten, en de werkloosheid. De rijkste beleggers ter wereld, zoals Warren Buffett en Charlie Munger, zeggen echter dat je naar deze zaken niet moet luisteren.

Al die tijd dat ze beleggen, hebben ze het nooit over de economie. Ze hebben het altijd over bedrijven.

Als je wil weten hoe het goud zal evolueren, dan moet je kijken naar de kapitaalstromen, de verhouding tussen vraag en aanbod, en zeker ook de psychologie van beleggers. Goud is al sinds 2000 in een stierenmarkt, maar bijna niemand die het ziet.

Wanneer de aandelenmarkten een top bereiken, en ook de obligaties, dan is er een heel sterke kans dat het geld zal ‘verhuizen’ naar de edelmetalen. Dat is gewoon een psychologische zekerheid, mensen willen altijd hun geld ergens parkeren waar de meeste kansen te rapen zijn.

Dat moet je voor ogen houden, en dan kan je zien dat zowel goud als zilver nog maar aan het begin staan van een enorme stierenmarkt. Het grote publiek zit er immers bijlange nog niet in, en dat kan vuurwerk geven de komende jaren!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]