Te kort aan zilver bevestigd

Als we ergens absoluut van overtuigd zijn in de Zilvermarkt anno 2021, dan is het wel dat de vraag naar fysiek Zilver, VEEL hoger is dan wat productie en recyclage gaan kunnen bijhouden.

Indien dit zo doorgaat, gaat er bijgevolg binnenkort iets “KRAK” zeggen in de zilvermarkt.

De bullion banken, die de papieren/elektronische markten organiseren, behouden hun pokerface nog en doen graag lacherig over de hele #silversqueeze beweging.

Zo toonden we een maand geleden ook al in deze nieuwsbrief de behoorlijk arrogante tweet van Jeffrey Christian, die de kopers van zilver nog net geen idioten noemde. (volg de link voor de Tweet – Jeffrey Christian werkt voor de CME group, die de futures markt in New York organiseert)

In alle eerlijkheid, zien ook wij natuurlijk een hele boel foutieve info verschijnen vanuit de Silversqueeze beweging. Allemaal veroorzaakt door ruim onvoldoende kennis van hoe de edelmetaalmarkten echt functioneren.

Maar het belangrijkste voor de toekomst, is de vraag naar “echt”, fysiek metaal. Die vraag is nu groot genoeg om alles onder druk te zetten!

Wij staan helemaal achter de reden waarom steeds meer mensen een stuk van hun spaarpot in edelmetaal steken. Onze inschatting vandaag, is dat deze beweging naar edelmetaal toe, ook niet meer stopt!

Breaking News

De bullion banks gaan het moeilijker en moeilijker hebben om de markt te overtuigen dat er ruim voldoende zilver is, want zelfs de United States Mint, bevestigde afgelopen vrijdag dat zij ook een tekort zien aan fysiek metaal!

Het hele bericht kan je nalezen op de Facebook pagina van de US Mint. De meest relevante passages over Zilver zijn de volgende:

“…The global silver shortage has driven demand…

EN

“…As the demand for silver remains greater than the supply, the reality is such that not everyone will be able to purchase a coin…

Niet iedereen zal een munt kunnen kopen van de US Mint, want de vraag is groter dan het aanbod dat de Mint kan voorzien.

Nu, voor we allemaal op de zilveren munten vliegen omdat de krapte in de markt nog maar eens bevstigd wordt, denken we graag nog een niveau verder. Een beetje zoals een schaker enkele zetten vooruit moet denken.
Voor fysiek Zilver betekent dat denken aan aankopenveilig bewaren en wanneer de tijd rijp is, opnieuw verkopen!

Wij staan al heel lang “on the record” met onze stelling dat enkel fysiek edelmetaal je zekerheid zal bieden in wat komen gaat.

We doen daar vandaag nog een stelling bij. Indien de Zilverprijs een keer echt stijgt, niet met enkele tientallen procenten, maar met honderden procenten, dan zal je met een aankoop van Zilver vrij van btw vandaag, een hoger rendement hebben behaald dan met een aankoop van de munten.

– Bij aankoop van Zilver vrij van btw, koop je vandaag ongeveer 12% meer fysiek zilver voor hetzelfde geld, in vergelijking met de goedkoopste zilveren munten.
– Veilig en verzekerd bewaren, met online beveiligde toegang tot je zilver, is automatisch geregeld.
– Opnieuw verkopen: Wanneer er een prijs op de tabellen staat voor zilver op de wereldmarkt, zal je kunnen handelen. Verkopen zal dus mogelijk zijn wanneer jij wil.

Conclusie:
De krapte in de zilvermarkt, die is echt. Niet dat we daar nog aan twijfelden natuurlijk. ALS dit zo doorgaat, zullen we dit in de prijsevolutie merken!

Er vloeit nu reeds heel wat kapitaal naar de (relatief) kleine zilvermarkt! Zilver lijkt zo momenteel speculatief het meest interessant.

Wij verwachten bovendien dat edelmetalen nog vele jaren de wind in de rug gaan hebben. Steeds meer spaarders en beleggers gaan goud, maar ook zilver, opnieuw “ontdekken”. Dit veroorzaakt door de rente die nul bedraagt of negatief zal zijn, steeds verder oplopende schulden wereldwijd, haast ongelimiteerd geld printen, enz…

Onze keuze voor fysiek zilver, is Zilver vrij van btw. Het meest interessant indien je het volledige proces, aankoop – veilig bewaren – verkoop in gedachte houdt.
(indien je het zilver zelf wil bewaren en dat ook op een veilige manier kan doen, dan zijn de munten je keuze.)

Tot binnenkort!

Het goud999 team.
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com

P.S.
Naast het zilver per 100 ounce, hebben we momenteel ook nog beperkt stock van 1 kilogram zilveren baren van LBMA kwaliteit.
Opslaglocatie Zürich en beschikbaar zolang de voorraad strekt!