TD Asset Management zet in op goud

Canadese aandelen eindigden gisteren vlak terwijl energieproducenten tot het laagste niveau zakten in drie maanden tijd. Goudmijnbouwaandelen maakten het verschil goed met een flinke rally op het nieuws dat de Amerikaanse Fed de rente laag blijft houden.

Die beslissing van de Fed gaf een boost aan goud, dat vaker aantrekkelijker wordt gezien wanneer de dollar lager gaat, in dit geval door het vasthouden aan die lage rente.

Onder andere Barrick Gold Corp en Goldcorp stegen daarop zeker 3,1 procent. Western Copper & Gold en Vista Gold gingen zeker 11 procent hoger.

De mijnbouwsector in zijn geheel kent dit jaar al een winst van 60 procent, een performance die de afgelopen 30 jaar niet voor kwam.

Canadese mijnbouw- en energieaandelen zetten daarmee Canada, op Nieuw-Zeeland na, neer als beste performer dit jaar onder de ontwikkelde markten.

In een wereld die door centrale banken volop gestimuleerd wordt, en hoge volatiliteit het nieuwe normaal is, denkt Bruce Cooper dat enkel goud het actief is waarin met vertrouwen in geïnvesteerd kan worden.

De CIO van TD Asset Management houdt er op het moment een wat conservatievere aanpak op na om kapitaal te kunnen behouden.

Met de economie wereldwijd in neutraalstand, centrale banken die monetair blijven stimuleren, de brexit en de naderende Amerikaanse presidentsverkiezingen ziet hij goud op het moment als beste investering. Cooper:

We turned more positive on gold at the beginning of the year and then we reinforced that in the second quarter

TD Asset Management is de investering eenheid van Toronto-Dominion Bank, de op één na grootste kredietverstrekker van Canada.

Bronnen: Bloomberg, Forbes

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.