Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische marktcrash

Volgens Robert Kiyosaki, de bestsellerauteur van ‘Rich Dad Poor Dad’, komt er in oktober een enorme marktcrash aan.

Kiyosaki’s waarschuwing voor een mogelijke ineenstorting van de Amerikaanse aandelenmarkt komt met een beleggingsadvies: houd uw goud-, zilver- en bitcoinposities aan en gebruik cash om op koopjes te jagen.

Kiyosaki tweette zondag: “Giant stock market crash coming October. Why? Treasury and Fed short of T-bills. Gold, silver, Bitcoin may crash too. Cash best for picking up bargains after crash. Not selling gold silver Bitcoin, yet have lots of cash for life after stock market crash. Stocks dangerous. Careful.”

Kiyosaki sprak ook over de dreigende schuldencrisis in de VS en de gevaren van een shutdown van de overheid als het schuldenplafond deze week niet wordt verhoogd.

De Amerikaanse overheid is platzak en een shutdown van de economie dreigt nu wederom. Evergrande – China’s grootste projectontwikkelaar met 800 projecten in 200 steden – zit eveneens zonder geld.

Hij ziet de ramp bij China’s Evergrande overslaan naar de VS waarbij hij stelt dat de vastgoedmarkt samen met de aandelenmarkt zal crashen.

Crescat Capital’s Portfolio Manager Tavi Costa en CIO Kevin Smith beweren eveneens dat China op een economische ineenstorting afstevent en dit schokken teweeg zal brengen op financiële markten wereldwijd.

Zo is China’s industriële productie van ruw staal jaar na jaar gedaald. Het is de grootste daling sinds de wereldwijde financiële crisis en de reset van China’s kredietomgeving.

Costa: “We’re definitely hitting a point of where credit growth in China is hitting a limit. That’s what’s happening with Evergrande”

De Evergrande Group, de grootste vastgoedontwikkelaar in China met een schuld die gelijk staat aan 300 miljard dollar, is in gebreke gebleven bij de betaling van een dollarobligatie. Dit is belangrijk omdat het de bredere Chinese bevolking raakt.

Ook de goudprijs en de goudmijnaandelen vertonen een atypische divergentie: de goudprijs daalt en de goudmijnaandelen stijgen. Costa merkte op dat Chinese burgers niet vrij goud of andere grondstoffen mogen kopen om zich te beschermen tegen waardevermindering van het geld.

Bronnen: Kitco, Streetwisereport

Foto: Flickr