Reuters bevestigt: Veel groter zilvertekort in 2022!

Deze ochtend verscheen volgend artikel op reuters. Zilver is in 2022 op weg naar het grootste fysieke tekort in tientallen jaren. Wat er uit de grond wordt gehaald en het metaal dat gerecycleerd wordt, is absoluut niet voldoende om aan de vraag van industrie en beleggers te voldoen.

Zo komen de officiële cijfers wat dichter bij wat wij in de fysieke markt al het hele jaar opmerken en hier neerpennen.

De data waarnaar in het artikel wordt verwezen, is die van the Silver Institute. Wij zijn eigenlijk geen fan van de manier waarop zilver voorraden door hen worden geteld en vooral samengeteld. Maar dit is tegelijk wel een serieuze dataset, met zorg samengesteld dus. 

Het Silver Institute verwacht nu een tekort van 194 miljoen ounces voor 2022. (of meer dan 6.000 ton zilver!)

Vermits zilver stocks in kluizen als beschikbaar metaal worden beschouwd, is het echte tekort waarschijnlijk flink groter.

Indien u de zilvermarkt al meerdere jaren volgt en/of onze nieuwsbrief al enige tijd leest, dan kent u ook de volgende eigenschap van de zilvermarkt:

Wanneer de prijzen van zilver beginnen te stijgen, neemt de vraag van beleggers naar dat zilver, alleen maar toe! 
(We weten niet of dit bij een echt grote stijging blijft gelden, de laatste echt spectaculaire rally dateert al van 2011)

Niemand kan nog ontkennen dat de markt krapper wordt, we zijn dus zeer benieuwd naar het vervolg!

Hoe fysiek zilver kopen?

Wij stellen al enkele jaren dat u, wat onze inschatting betreft, best dit zilver aankoopt wanneer u zoveel mogelijk zilver wil voor uw geld.

Heeft u een vraag voor ons?
Aarzel niet om ons te contacteren!

Tot binnenkort!

Het goud999 team.
T: +32 11 960 400 E: info@goud999.com
W: www.goud999.com